Selamlar sevgiler tüm takipçilerime.Üzerinize afiyet bir kaç gündür grip ile mücadele ediyorum:)
bir kaç güne şifa bulurum umuyorum.Bu arada şiddetle tavsiye edeceğim muzlu tart'ı bekletmeden yayımlamak istedim:)Gülay'ımın sayfasından ,çok pratik ve enfes bir lezzet sadece yapmanız gereken bir gün önceden hazırlamanız zira kreması bir gün dinlenmezse çok akıcı oluyor eğer vaktiniz yoksa kreması için gerekli malzemelerden un ve nişastayı 1 yemek kaşığı tepeleme kullanmanızı öneririm.
Daha önce bu reçeye çok benzeyen tarifime bakmanızı tavsiye ederim.ÇİKOLATA SOSLU KEK
Görüşmek üzere sağlıklı ve sevgiyle kalın...
2 tane yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
25 gr kakao
2,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin:
1/2 çay bardağı soğuk süt(ince belli olandan)
Kreması İçin:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un(silme)
1 çorba kaşığı nişasta(silme)
1 tatlı kaşığı tereyağ
100 gr labne peyniri
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 tane muz
Hazırlanması:
28 cm tart kalıbınızı tereyağ ile yağlayın buzdolabına kaldırın.Sonra malzemelerdeki unlu kısmı,
un,kabartma tozu, vanilya'yı kendi arasında karıştırın.
Yumurtalar ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın ardından sıvıyağ,yoğurt ilave edip çıpmaya devam edin ve kakaoyu ekleyin dikkatlice çırpın ki etrafa püskürmesin.unlu karışımı eleyerek sıvı kek karışımına ekleyin ve yağlanmış tart kalıbınıza eşit şekilde dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişmeye bırakın.İlk 15 dakika fırının kapağını hiç açmayın,kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından çıkarın servis edeceğiniz tabağa ters çevirin özellikle kenarlarına gelecek şekilde soğuk süt ile kek'i ıslatın.
Krema hazırlamak için; şeker,yumurta sarısı,un ve nişastayı uygun bir tencereye alın yumurta teli ile bir taraftan karıştırırken bir taraftan yavaşça sütü ilave edin
orta hararetli ocakta devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına kadar pişirin.Tencereyi ateşten aldıktan sonra tereyağ ve vanilya ekleyin ılınmaya bırakın.Arada bir karıştırın ki kabuk bağlamasın.
Daha sonra labneyi ekleyin ve mikser veye yumurta teli ile iyice karıştırıp bütünleşmesini sağlayın.
Ve kek'in ortasına kremayı eşit şekilde yayın.Üzerini muz ile süsleyin.Tercihan bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.
Afiyet Olsun...
NOT:
Şeker miktarını azaltmak için verdiğim orjinal ölçüden 1 parmak daha az şeker kullandım.
Bizim gibi az şekerli seviyorsanız yazdığım ölçüden 1 parmak daha az şeker kullanabilirsiniz..
3 yorum:
Canım sendemi bende aynı durumdayım, geçmiş olsun. Tart nefis görünüyor eline sağlık canım..
Off offf canım ya nefis görünüyor.Geçen aldığım tart kalıbını daha hiç kullanmadım ilk siftahını senin muzlu tartınla yapmak istiyorum.Ellerine sağlık.Sevgilerimle canım İnci'mmm..
Afiyetler olsun cok güzel görünüyor Ellerinize saglik.
Yorum Gönder