Tuzlu Kurabiye , Gülhan Karanın;daha önce de hazırlayıp yayımladığım Hamsili Börek ile aynı kaynaktan;Çay Saati kitabından hazırladım.Kotarılması çok pratik ve lezzetli bir atıştırmalık oluyor kesinlikle tavsiye ederim.Hepinize mutlu hafta sonları dilerim...
2 su bardağı un
125 gr tereyağ(oda ısısında)
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı,çörekotu
Hazırlanması:
Oda ısısında yumuşamış tereyağı,un,yumurta ve tuz ekleyerek yoğurun.Hamur toparlandığında yoğurmayı bırakın.Zira çabuk toparlanan bir hamur oluyor,yoğurmaya devam ederseniz hamurun içindeki yağ erimeye başlayıp hamurdan ayrışmaya başlıyor bu Püf Noktasına dikkat ediniz...
Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20dakika dinlendirin.Daha sonra hafif unlanmış
tezgahta merdane ile 1-2cm kalınlığında açıp çeşitli şekillerdeki kalıpla kesin.Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 12-15 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...
NOT:
Çeşitli kalıplarla kestiğiniz hamurun içine peynir,zeytin ezmesi,patates gibi iç malzemeler kullanabilirsiniz.
Dilerseniz bu hamura,kekik veya nane gibi baharat veya biraz salça ilave edebilirsiniz...
6 yorum:
Ellerine sağlık İnci Abla'cım, nefis olmuş tuzlu kurabiyeler.Diyet yaparken de hiç güzel olmuyor bu güzel yiyecekler:))SEvgiler
Nebiye'ciğim :))çok haklısın canım.
Geçen hafta misafirler için hazırlamıştık,arada bizde özlemişiz böyle lezzetleri çok yedik gerçekten:)
Dur İncimmm yeni aldığım kurabiye kalıplarımı senin tarifinle deneyim tam zamanında yetişti ellerine sağlık canımın içi çok sarıldımmm.
Ellerine sağlık İnci abla daima yen bilecek lezzet:)
görüntüsü muhteşem,eminim tadı da öyledir:)
bnmde bir moda blogum var,beklerım, benı mutlu edersın;)
http://benlimoda.blogspot.com/
teşekürler tarifinizi muhakak denicem..
Yorum Gönder