Görüşmek üzere,sevgi ile kalın...
Malzemeler:
500gr yer elması
1 tane havuç
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 su bardağı su
pul biber,tuz
limon suyu
dereotu
Hazırlanması:
Yer elmalarının kabuklarını soyup ,su dolu tasın içinde kararmamaları için bekletin.
Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencerede , yağlar ile unu orta hararetli ateş üzerinde kavurun.
Unun rengi sarıya dönmeden , üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin.Un topaklanmalarını gidermek için yumurta teli ile karıştırın.Yer elması ve havucu irice doğrayın, tencereye ilave edin.Sebzeler iyice yumşayıncaya kadar ,orta hararetli ateşte pişirin.Tencereyi ocaktan alıp çorbayı blender'den geçirin.Tuzunu ve kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Üzerine su ilave etmek istiyorsanız
mutlaka sıcak su dökmelisiniz.Çorbanın üzerine,ince kıyılmış dereotu ve limon suyu sıkarak servis ediniz.
4 yorum:
merhaba yer elması hep görürüm ama hiç denemedim eminim lezzetlidir görüntü harika eline sağlık
Yerelmasını çok severim çorba olarak denemedim eminim lezzetli olmuştur ellerinize sağlık inci hanım
İLK DEFA DUYUYORUM DOĞRUSU
ZEYTİNYAĞLI YAPARIM AMA ÇORBA ?
DENEMEK LAZIM PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
ellerine sağlık ablacım..
afiyet şifa olsun..
sevgiler..
Yorum Gönder