3 Mart 2013 Pazar

YER ELMASI ÇORBASI

 
Herkese  sağlıklı mutlu haftalar dilerim..Yer elmasını fazla alın  diğer yarısı ile çorba yapacağız demiştim:) Ailece çok beğenerek yedik, faydalı sebzenin çorbasını:) soğan ,patates ve pirinç ilave etmeden  denedim ,çok güzel oldu, reçetemi denemenizi tavsiye ederim.Nasıl  hazırlamışım işte tarifi...
Görüşmek üzere,sevgi ile kalın...

Malzemeler:

500gr yer elması
1 tane havuç
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 su bardağı su
pul biber,tuz
limon suyu
dereotu

Hazırlanması:
Yer elmalarının kabuklarını soyup ,su dolu tasın içinde  kararmamaları için bekletin.
Diğer tarafta  çorbayı pişireceğiniz tencerede , yağlar ile unu orta hararetli ateş üzerinde  kavurun.
Unun rengi sarıya dönmeden , üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin.Un topaklanmalarını gidermek için yumurta teli ile karıştırın.Yer elması ve havucu irice doğrayın, tencereye ilave edin.Sebzeler iyice yumşayıncaya  kadar ,orta  hararetli ateşte  pişirin.Tencereyi ocaktan alıp  çorbayı blender'den geçirin.Tuzunu  ve kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Üzerine su ilave etmek istiyorsanız
mutlaka sıcak su dökmelisiniz.Çorbanın üzerine,ince kıyılmış dereotu ve limon suyu sıkarak servis ediniz.


4 yorum:

Ebrunun Mutfagi dedi ki...

merhaba yer elması hep görürüm ama hiç denemedim eminim lezzetlidir görüntü harika eline sağlık

Derya BARIN dedi ki...

Yerelmasını çok severim çorba olarak denemedim eminim lezzetli olmuştur ellerinize sağlık inci hanım

Seyyah Gül dedi ki...

İLK DEFA DUYUYORUM DOĞRUSU
ZEYTİNYAĞLI YAPARIM AMA ÇORBA ?
DENEMEK LAZIM PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık ablacım..
afiyet şifa olsun..
sevgiler..