5 Mart 2013 Salı

PIRTIK BÖREĞİ

 Çok  ilginç bir  hamur şu hazır yufka.Hangi tarif ile hazırlarsanız hazırlayın ,temel  maddesi aynı
hamur olduğu halde çok farklı börek yiyorsunuz hissini veriyor.Öyle tarifler var ki  bunu elde mi açtın ,hazır mı aldın diyesi geliyor insanın:)kırpık börek ,söylediğim gibi bukelemun böreklerden bir tanesi diyebiliriz.Alt tarafı hazır yufka ile hazırlanmış bir börek işte:)fakat  şu sıralar hummalı bir şekilde diyette olan ev halkı,diyetten önce " enfes olmuş bu börek, ne kattın içine dediler ",iştah tuzu atmadığım kesin di:))Reçete sofra dergisinin ,daha önce de aynı kitaptan,  Çikolatalı Muffin'i hazırlayıp yayımlamıştım.Kırpık böreği orjinal halinden ,sadece şekilde biraz değişikliğe gittim
o kadar:)şiddetle önereceğim bir tarif mutlaka denemelisiniz derim.
Görüşmek üzere,sağlıklı ve sevgi ile kalın...
Malzemeler:
4 tane yufka
1 su bardağı süt
3 tane küçük yumurta
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5  su bardağı beyaz peynir
6-7 dal maydanoz(istenirse)
çörek otu

Hazırlanması:
Peyniri  çatalla ezin, istenirse içine ince kıyılmış maydanoz ilave  edip karıştırın, kenarda beklesin.
Diğer tarafta sosunu hazırlamaya başlayın.Süt ,zeytinyağ,eritilmiş tereyağ ve yumurtaları  homojen oluncaya kadar karıştırın.4 tane yufkayı katlı olarak şerit halinde kıyın(fotoğraflarlada göstermeye çalıştım ,umarım faydalı olur)Yağlanmış  35 cm tepsiye kestiğiniz yufkaların yarısını döşeyin.(Yufkaların üzerine sakın bastırmayın, havalı dursunlar:)üzerine  hazırladığınız sosun yarısını ,kaşık kaşık  tepsinin her tarafına gelecek şekilde dökün.Daha sonra peynirini serpin.Peynirlerin üzerine  yufkaların diğer yarısını,yine bastırmadan peynirler kapanıncaya kadar döşeyin.En üstüne kalan sosunuzu  dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

 



9 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

evet canım haklısınız malzeme aynı teknik farklı lezzete de yansıyo bu demekki banada değişik gelir tatlar
ellerine sağlık kolayda bir tarif
sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik nefis cok güzel görünüyor

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL

ebrununmutfagindan dedi ki...

merhaba bemim tariflerimde de var çok güzel yapması da çok zevkli bir börek eline sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

elinize sağlık size sorum olcaktı sosu böreğin yarısında döküyormuyuz yoksa börek döşendikten sonramı birden döküyoruz. cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler.saliha

Adsız dedi ki...

elinize sağlık.saliha

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili saliha,sayfamı takip etmenizden çok mutlu oldum:)evet tarifte hazırladığımız sosun yarısını ilk kat döşediğimiz yufkaların üzerine döküyoruz.Bunu yazmayı unutmuşum:)hemen düzeltiyorum.Kalan sosu börek tamamlandıktan sonra en üste dökeceğiz.Teşekkür ederim,kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

İnci Yemek dedi ki...

Canlarım benim için çok değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Hepinize kocam sevgilerimi gönderiyorum...

Ebru'cuğum şimdi senin tarifine bakacağım canım:)sen nasıl hazırlamışsın.Gerçekten denenesi bir tarif.

vişnap dedi ki...

İncim böreğini görünce bayağıdır börek pişirip yemediğimi fark ettim ve de dolayısı ile canım çekti güzel böreğinden ben de yapayım can İncimm ellerine sağlık olsun kocaman sarıldım.