Çok ilginç bir hamur şu hazır yufka.Hangi tarif ile hazırlarsanız hazırlayın ,temel maddesi aynı
hamur olduğu halde çok farklı börek yiyorsunuz hissini veriyor.Öyle tarifler var ki bunu elde mi açtın ,hazır mı aldın diyesi geliyor insanın:)kırpık börek ,söylediğim gibi bukelemun böreklerden bir tanesi diyebiliriz.Alt tarafı hazır yufka ile hazırlanmış bir börek işte:)fakat şu sıralar hummalı bir şekilde diyette olan ev halkı,diyetten önce " enfes olmuş bu börek, ne kattın içine dediler ",iştah tuzu atmadığım kesin di:))Reçete sofra dergisinin ,daha önce de aynı kitaptan, Çikolatalı Muffin'i hazırlayıp yayımlamıştım.Kırpık böreği orjinal halinden ,sadece şekilde biraz değişikliğe gittim
o kadar:)şiddetle önereceğim bir tarif mutlaka denemelisiniz derim.
Görüşmek üzere,sağlıklı ve sevgi ile kalın...
Malzemeler:
4 tane yufka1 su bardağı süt
3 tane küçük yumurta
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 su bardağı beyaz peynir
6-7 dal maydanoz(istenirse)
çörek otu
Hazırlanması:
Peyniri çatalla ezin, istenirse içine ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın, kenarda beklesin.
Diğer tarafta sosunu hazırlamaya başlayın.Süt ,zeytinyağ,eritilmiş tereyağ ve yumurtaları homojen oluncaya kadar karıştırın.4 tane yufkayı katlı olarak şerit halinde kıyın(fotoğraflarlada göstermeye çalıştım ,umarım faydalı olur)Yağlanmış 35 cm tepsiye kestiğiniz yufkaların yarısını döşeyin.(Yufkaların üzerine sakın bastırmayın, havalı dursunlar:)üzerine hazırladığınız sosun yarısını ,kaşık kaşık tepsinin her tarafına gelecek şekilde dökün.Daha sonra peynirini serpin.Peynirlerin üzerine yufkaların diğer yarısını,yine bastırmadan peynirler kapanıncaya kadar döşeyin.En üstüne kalan sosunuzu dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
9 yorum:
evet canım haklısınız malzeme aynı teknik farklı lezzete de yansıyo bu demekki banada değişik gelir tatlar
ellerine sağlık kolayda bir tarif
sevgiler:)
Ellerine saglik nefis cok güzel görünüyor
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL
merhaba bemim tariflerimde de var çok güzel yapması da çok zevkli bir börek eline sağlık sevgiler
elinize sağlık size sorum olcaktı sosu böreğin yarısında döküyormuyuz yoksa börek döşendikten sonramı birden döküyoruz. cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler.saliha
elinize sağlık.saliha
Sevgili saliha,sayfamı takip etmenizden çok mutlu oldum:)evet tarifte hazırladığımız sosun yarısını ilk kat döşediğimiz yufkaların üzerine döküyoruz.Bunu yazmayı unutmuşum:)hemen düzeltiyorum.Kalan sosu börek tamamlandıktan sonra en üste dökeceğiz.Teşekkür ederim,kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...
Canlarım benim için çok değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Hepinize kocam sevgilerimi gönderiyorum...
Ebru'cuğum şimdi senin tarifine bakacağım canım:)sen nasıl hazırlamışsın.Gerçekten denenesi bir tarif.
İncim böreğini görünce bayağıdır börek pişirip yemediğimi fark ettim ve de dolayısı ile canım çekti güzel böreğinden ben de yapayım can İncimm ellerine sağlık olsun kocaman sarıldım.
Yorum Gönder