23 Şubat 2015 Pazartesi

ELMALI KURABİYE

Herkese sağlıklı , huzur dolu bir hafta dilerim .Evet , arkadaşlarım, lezzet önerilerine kaldığımız yerden devam edelim . Misafirlerimiz için hazırladığım "Elmalı Kurabiye"
Oktay usta tarifi ,fakat burada sunumu öne çıkartmak istiyorum !!
Misafirlerimiz tarafından lezzeti ve sunumu çok beğenildi , gerçekten çok şık duruyor:)Bence kurabiye hamurunun çok önemi yok, örneğin ; vaz geçemediğiniz elmalı kurabiye tarifiniz varsa bu şekilde yapabilirsiniz .Semt  pazarlarından rahatlıkla bulabileceğiniz "Tırtıklı Patates Kesme Aparatı " ile şekillendiriyoruz . Ceviz kadar kopardığımız parçayı aparata bastırarak şekil almasını sağlıyoruz sonra iç malzemesini doldurup sarıyoruz . Ayrıntılı fotoğraflarla anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur. Daha önce hazırladığım  "İrmikli Elmalı Kurabiye" tarifime de bakabilirsiniz. Beni İNSTAGRAM ve  FACEBOOK hesabımdan takip edebilirsiniz.

Malzemeler:
150 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane yumurta
3 su bardağı un
2-3 yemek kaşığı içme suyu (gerekirse kullanın)

Hazırlanması:
Unu, kabarma tozu ,vanilya , pudra şekeri ile karıştırıp ortasını havuz gibi açın  buraya yumurta ve tereyağ ekleyin ve yoğurmaya başlayın . Hamuru toparlamakta zorlanırsanız 2-3 yemek kaşığı suyu kontrollü eklersiniz .Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin , daha sonra varsa mutfak teraziniz 35gr parçayı ( kabuklu ceviz büyüklüğünde) şekillendirin.Bu ölçülerle ben 20 tane kurabiye hazırladım .Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin .Kurabiyelerin üzeri fazla kızarmasın, alt kısmı pembeleşince fırından çıkarabilirsiniz. Kırılgan bir hamur olduğu için  ılınıncaya kadar beklemelisiniz. Servis tabağına almadan önce üzerine bol pudra şeker dökerek servis edin. Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin...
Yukarıda gördüğünüz gibi hamuru aparatın üzerine hafifçe bastırarak şekil almasını
sağlayın .Siz de, aparatı bu şekilde kullanın, yani ; Aparatın  renkli kısım sol  tarafta olmak üzere kullanın aksi taktirde benim hazırladığım gibi şekil çıkmaz.

Şekillendirdiğiniz hamuru  iç malzeme ile sarma işleminde  hamura fazla bastırmayın ki şekilli kısım bozulmasın.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok başarılı:)
ellerinize sağlık