18 Şubat 2015 Çarşamba

KÜLLÜ KURABİYE

 Yine ,yine "Misket Kurabiye" reçetesi ile hazırladım vazgeçemiyorum bu hamurdan,
harika oluyor:)Aynı hamura ceviz ilave edip tarçına bulamıştık daha önce "Tarçınlı Kurabiye " de hatırlarsanız. Küllü kurabiyede ise pudra şekeri ile  kakao karışımına buluyoruz.

Malzemeler:

 250 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Hazırlanması:
Aldığı kadar un  sizi hiç endişelendirmesin zira çabucak toparlanan bir hamur oluyor . Tüm malzemeleri karıştırarak hamur hazırlıyorsunuz . Unu  kaşık, kaşık  ilave edin böylece hamur yoğurma aşamasında  bir sorun çıkmamış olur. Hazırladığınız kurabiye hamurundan fındık kadar parça koparıp yuvarlayın . Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin . Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında hafif rengi dönünceye kadar pişirin . Kurabiyenin altı hafif pembe olunca fırından alabilirsiniz . Kurabiyelerin biraz soğumasını bekleyin kırılmasın ,ılındığı zaman ;

1 su bardağı pudraşekeri
 3-4 yemek kaşığı kakao

Büyükçe bir tasın içinde ,pudra şekeri ve  kakao'yu  eleyerek karıştırın . Kurabiyeleri bu karışıma bol bol bulayın ve servis edeceğiniz tabağa dizin . Kurabiye kutunuzda çok uzun zaman bozulmadan bekleyebilen bir kurabiye oluyor. Mutlaka denemeniz dileğiyle.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Ağızda dağılan bir kurabiye benziyor.Ellerine sağlık

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık