21 Mayıs 2009 Perşembe

Barbunya Pilaki


Malzemeler:
1 kg barbunya
1 tane soğan
1 tane havuç
1 tane patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
3-4 diş sarımsak
1 kesme şeker
tuz
Hazırlanışı:
Barbunyalar bir iki taşım kaynatılır renkli suyu süzülür.Tencerede zeytinyağ,yemeklik doğranmış soğanlar sotelenir üzerine küp doğranmış havuç ve patates atılır ilk ısıdan sonra soğutulmuş ve bütün bırakılmış sarımsaklar vede barbunyaların ilavesi ile salçaları ,kesme şeker ve tuz üzerine çıkacak kadar su ilave edilir, önce harlı ateşte kaynatılır daha sonra kısık ateşte pişirilir.Soğuk servis edilir.

3 yorum:

meltemmutfakta dedi ki...

canım barbunya pilaki dün gece bende pişirdim.Bugün bizim mönümüzdede var.Bizde çok severiz.Eşim hergün olsun hergün yer.
Seninkide harika görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.Sizlere afiyet bal şeker olsun...
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com

kubra zeynep kara dedi ki...

barbunya nefis görünüyor

boncuk mutfakta dedi ki...

Yazın bana göre en lezzetli yemeklerinden biri .Hele soğuk yenilince.Eline sağlık.