15 Mayıs 2009 Cuma
Zeytinyağlı Patlıcan Karnıyarık
Malzemeler:
5 tane patlıcan
4 tane soğan
8-10 diş sarımsak
3 tane sivri biber
2-3 tane domates
1 tane kesme şeker
1/2kahve fincanı zeytinyağ
tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları alaca soyup tuz serperek acı suyu alındıktan sonra yağsız tavada az yağ ile kazartılır. Bir bıçak yardımı ile karınları açılır.Diğer tarafta soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp zeytinyağ ile kavrulur içine şeker atılır daha sonra sırası ile sarımsaklar bütün olarak,biberler küçük doğranmış ,domatesler küp doğranmış olarak ilave edilir.Hepsi beraber karıştırılır.Ateşten alınıp
patlıcanların içlerine doldurulur 1 çay bardağı kadar su ilavesi ile önceden ısıtılmış200 derece
fırında biraz daha pişirilir .ılık servis edilir.
Etiketler:
Zeytinyağlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
çok severim yaz boyunca sık sık hazırlarım ellerine emeğine sağlık.sizlere afiyet bal şeker olsun...
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
meltemcim teşekkürler canım.sevgiler..
yazın sıcakta böyle zeytinyağlılar çok sağlıklı ve hafif oluyor.
bende çok seviyorum ellerine sağlıkk
Yorum Gönder