11 Kasım 2009 Çarşamba

Kanlıca Mantarı


İyi akşamlar herkese, kanlıca mantarların semt pazarlarında bol olduğu zamanlardayız ,mantar
seven arkadaşlar ellerini çabuk tutarlarsa bu muhteşem lezzeti bir de benim tarifimle denemiş olurlar.hazırlanışı çok kolay .
1 kğ kanlıca mantarı kırmadan güzelce yıkanır suyu süzüldükten sonra büyükçe kapaklı bir tavaya alınır,üzerine tuz ,karabiber (karabiber tadı baskın olmamalı)1-2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı tereyağ (küçük parçalar halinde tavaya dağıtılmış olarak)mantarların üzerine döşenir.Harlı ocak üzerinde suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir çok kurutmadan.
ılık olarak servis edilir.
Not:arzu edilirse kekik de kullanılabilir.

5 yorum:

efulemm dedi ki...

mmmmmm nefis görünüyorlar.
ben mengenliyim bizim oralarda da kanlıca denir bu enfes mantara ama eşim aydınlı buralarda çıntar deniyo ama bizim oralardaki akdar süperr değiller..

akasyakokusu dedi ki...

Ayy:ayy etgibi ett vallada et gibi..
Bolu'da çoooktu çamlıkların altında dolu derlerdi hiç toplamadık ama lüplüp yedik valla..zatende orda tanıdım bu tadı..sotesi birde kuru teflonda yada közde cillop gibi yemesi olur..burdada yayla taraflarına haber verdirdim eşimle varsa bulsunlar diye bakalım artık:)yalnız kanlıca mantarını alınca baş aşağı tutulacak üst kısımdan yavaşça pıt pıt vurulacak..sağlam gibi görünsede kurt çıkıyor..ne diyim valla canım çekti olsada yesem afiyetler şekerler olsun size..

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili efulem ben her bölgede adının kanlıca olduğunu sanıyordum canım:)demekki farklı isim de varmış.
sevgili akasya kokusu gerçekten bu mantar çok kurt barındıyor :)ama söylediğin gibi et halt etsin değilmi:)kurtlu olanların kurt kısmını ayıklayıp veya kaynar suda zaten arınıyorlar o zaman mantar sote olur:)illaki yenilmesi gereken bir lezzet yani.
sizin oralardada işallah bulursunuz çam dibiolması gerkiyor biliyorsun canım.
hepinize sevgilerimi gönderiyorum arkadaşlar.tekrar beklerim:)

meltemmutfakta dedi ki...

Bu mantarı herkes bilmez :)
İnanılmaz lezzetlidir et tadı alırsınız bak ben henüz rastlamadım bu yıl...
Ellerine sağlık canım...
sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

beylikdüzü beylik pazarında satılıyor her pazar ilgilenenlere duyurulur iyi bayramlar...