23 Kasım 2009 Pazartesi

Pandispanya


Huysuz balık esinciğimin çok hoşuma giden bir lafı vardı annemin doğurmadığı kız kardeşim:)
evet benimde öyle kız kardeşimin kızı için ;kızımızı istemeye geleceklerdi:)ben de pasta hazırlayayım dedim,önce pandispanyanın tarifini yayımlayayım :)bu tarif sevgili yeşimin
içinde kullandığım unlar sinangilin unları süper bir pandispanya oldu :) endişe ile başlamıştım
pandispanya hazırlığı için bütün kuralları uyguladım.Sinangil unlarından fındık aromalı ve limon aromalı unu kullandım her iki aromada hissediliyordu kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(unun içinde olduğu için kullanmadım)
2 su bardağı sinangil fındık aromalı un
1/2 su bardağı sinangil limon aromalı un
Hazırlanması:
yumurtalar ile şekeri krema oluncaya kadar çırpın daha sonra sıvıyağ,ılık su ilave edin.unlu bölümün hepsini bir tas içinde karıştırın ve iki defa eledikten sonra karışıma ilave edin kesinlikle metal kaşık kullanmayın ,kalıbınızın sadece alt bölümünü yağlayın hamurun yükselip kabarabilmesi için. Hazırlanmış karışımı kalıbınıza dökün.önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin, ilk 20 dakika fırın kapağını hiç açmayın.pişme kontrolünü yaptıktan sonra fırından alın .
kalıptan çıkarmak için acele etmeyin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkarıp bir tel üzerinde soğumaya bırakın.

11 yorum:

Hatice dedi ki...

Pandispanyan harika kabarmış, tarif ustadan maharet senden, ellerine sağlık canım, nişastalı poğaçalar da nefis görünüyor, nişastasız halini yapıyordum, bir de bu şekilde deneyeyim...
güzel bir hafta diliyorum, sevgiler...

Narince dedi ki...

Hepimizin tam tutar deyip güvendiği bir pandispanya tarifi vardır. Bir yenisini denerken de endişeli oluruz değil mi?
Çok güzel görünüyor, hediylerini sağlıklı, huzurlu günlerde kullan canım.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Canımmmmm hayırlı uğurlu olsun . Kızımız çoook mutlu olur inşAllah. Ellerine sağlık. Sevgiler..

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Merhaba İnci. Ellerine sağlık. Limonlu ve fındıklı kek unla yapman ayrı bir tat katmıştır eminim. Görüşmek üzere Sevgiler...

eldivenlerim dedi ki...

hem fındık hem de limon aromalı kekunla yapılması değişikmiş;)denemeye değer;) harika görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım....

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canım incimmmmm,
pandispanya nefis görünüyor...süslü halini çok merak ediyorum:)ellerine kollarına sağlık canımcım.
kızımıza sonsuz mutluluklar dilerim canım...hayatları hep pandispanya tadında olsun:))))
kocaman sevgi dolu öpücükler

aleyna dedi ki...

ELİNE SAĞLIK CANIM .PUF PUF GÖRÜNÜYOR.SEVGİLER

İnci Yemek dedi ki...

Arkadaşlar hepinize güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim,hepinize kocaman sevgilerimi gönderiyorum..

meltemmutfakta dedi ki...

İnci kimbilir bu güzel pandispanya ile ne harika bir pasta yaptı :)
Pandispanya çok güzel kabarmış pasta halini sabırsızlıkla bekliyorum :)
Güzel bir gece için yapılmış bu Pasta umarım gençlere hayatlatları boyu uğur getirir,ömür boyu çok mutlu olurlar :)
sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

ellerıne saglık canım.

yeşim dedi ki...

ALlah tamamına erdirsin.mutluluklar diliyorum.
tarifimi denemişsiniz.çok memnun oldum.elinize yüreğinize sağlık...izmirden kucak dolusu sevgiler yolluyorum...görüşmek üzere...