30 Aralık 2010 Perşembe

LİMONLU KEREVİZ

Malzemeler:
2 tane kereviz
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
1 tane kuru soğan
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Hazırlanması:
Öncelikle kerevizin kabuklarını soyun ve dilimleyin, su dolu kabın içinde bekletin.
Bir tencereye zeytinyağını koyun ,küp doğranmış soğanı hafif sararıncaya kadar kavurun
üzerine tuzu,şekeri ,kerevizleri ,limon suyunu ve yaklaşık1- 1,5 su bardağı içme suyu ilave edin.
Kaynama noktasına kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağını hiç açmadan
pişirin.
NOT:
Kapağını sık açarsanız kerevizler kararır.Yaklaşık 20 dakika sonra pişme kontrolünden sonra ocaktan alıp, soğuduktan sonra servis tabağına alınız...

2 yorum:

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık afiyet şifa olsun.

derya dedi ki...

Bayılırım kerevize ellerine sağlık canım öpüyorum.