Balık sofrasından bir lezzetti karides güveç ,karidesi genellikle donmuş olanlardan kullanıyorum zira çok daha pratik oluyor:) kullandığım markayı vermek isterim İGLO veya CP.nin karideslerini tavsiye ederim zira pişme süresinde kesinlikle küçülmeden kalıyorlar,bir de benim reçetem ile denemelisiniz:)enfes bir lezzet oluyor.
Görüşmek üzere sağlıklı ve sevgi ile kalın...
Malzemeler:
1 paket donmuş karides
1 tane küçük kuru soğan
1 tane küçük havuç
1 tane büyükçe sivri biber
2-3 kaşık domates(püre haline getirilmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı silme un
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küçük çay bardağı kaşar peynir rendesi
Hazırlanması:
Büyükçe bir tencereye 4-5 bardak suyu kaynatın donmuş karidesleri bir iki taşım kaynatın ve
süzgeçte süzülmeye bırakın.Başka bir tencerede sıvıyağ ile küp doğradığınız soğanları kavrulmaya bırakın üzerine kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız havuçları atıp tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte pişmeye bırakın arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin.
Sivri biberi küçücük doğrayın tencereye ilave edin ve un'u da serperek karıştırın.Karidesleri de
tenceredeki harca karıştırıp salçayı ve rondodan geçirdiğiniz domatesleri veya kışlık hazırladığınız
domates püresinide ilave edip bir su bardağı sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakın.
Karidesler pişmemiş fakat suyunu çekmiş ise yarım küçük çay bardağı ile su ilave edebilirsiniz.
Pişen karidesleri güveç kabınıza boşaltın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip 200 derecedeki fırında peynirler eriyinceye kadar pişirip servis edin..
Hazırlayacak Olanlara Kolaylıklar Dilerim...
10 yorum:
Eşim çok sever ama nedense ben bir türlü geçinemedim karidesle :) mantarlı yaptım en son, karidesler minicik kaldı :) Tadını almadım hiç içerisinde, bu tarif aklımda olsun, birde böyle denemek lazım ellerine sağlık inci ablacım.
Canım çok severim bu mereti.. valla bu hafta sonu alıp yapmalıyım epeydir kızlarda eşimde karides isteyip dururlar. i,glo benimde çok beğendiğim ve tercih ettiğim marka. senin reçeteni kaydittim bile, sevgiler.
ablacım ellerine sağlık:)
sevgiler..
mutlu günler..
İncim ellerıne sağlık bereketı bol olsun.
Bende bir sevebilsem bu konuda eşimle hep ters düşüyorum.
Ellerine sağlık İncim.
Sevgiler..
Karidesin en sevdiğim hali;) Eline sağlık İncim
ellerine saglik,tarife bakilirsa guzel bir lezzet cikiyor.sevgilerle.
Karidesi her türlü yerim. bak seninkinin de kokusu geldi, akşam üstü tabii açıktım ben.
Biz de seviyoruz kendilerini, ama burda çok pahalı İnci'm yaa:(
karidese bayılıyırım ama hep salatasını vs. yapıyorum. güveçi genelde dışarıda yedim ama bu tarifi mutlaka deneyecem ellerine sağlık inci ablam
Yorum Gönder