22 Şubat 2012 Çarşamba

KIYMALI KARNIBAHAR


  Zaman ne kadar hızlı geçip gidiyor,blogumu açalı daha dün gibi:))yeni başlamışım gibi blogumu her açışımda aynı heycan içindeyim.Evet değerli misafirlerim bugün blogumun dördüncü yaşını
kutluyorum,karnıbahar kutlamaya pek de olmadı :))normal insanlar gibi pasta  hazırlasaydım iyi olurdu aslında da neyse:))inşallah ömürler varsa beşinci yılında büyük kutlama yaparız:))
Hayatımda kendim için  yaptığım en iyi şey dediğim  bloğum ve dolayısıyla  blogcanlarım
bir kısmını dünya gözü ile sarmaladığım dostlarım kardeşlerim diğer bir kısmı ile sanal dünyadan sinerjilerle yazıştığım  arkadaşlarım hepiniz iyi ki varsınız iyi ki yolumuz buradan geçmiş hepiniz
kalbime  dokunmuşsunuz:)hepinizi çok seviyorum.
Nice nice yıllarda hep beraber inşallah...
Görüşmek üzere sevgiyle kalın...

Malzemeler:

600-800 gr karnıbahar
250gr kıyma
2 orta boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 su bardağı sıcak su
yeterince tuz

Hazırlanması:

Karnıbaharı çiçeklerine ayırın yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra buharda 
veya  bol su doldurulmuş büyüçe bir tencerede  yarı diri kalacak şekilde haşlayın.
Diğer bir tencerede  3-4 yemek kaşığı zeytinyağ içinde küp doğranmış soğanları  kavurun
daha sonra kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.İstenirse iki üç tane küp küp doğranmış domates veya salçalarını ilave edin.Tuz ile tatlandırdıktan sonra ateşten alın.
Karnıbaharları  uygun bir tencereye dizin üzerine hazırladığınız kıymalı harcı serin
sıcak suyunu dökün ve orta ateşte  soğanlar yumşayıncaya kadar pişirin.Sıcak servis edin...

14 yorum:

Kendimce dedi ki...

İncim aramız çok az inşallah çok uzun yıllar görürüz blogun yeni yaşı kutlu olsun.Karnıbahara gelince geçen akşam bizde de vardı şöyle bol acılı hımmm ellerine sağlık

İnci Yemek dedi ki...

Gülerim sağlıklar yerinde olsun inşallah uzun yıllar görüşelim canım benim yeni başladık yapacak çok işlerimiz var biliyorsun:))
hep beraber nice yıllara canım.
Karnıbaharın en lezzetli zamanı şimdi üzerine karlarda yağdı lezzeti katlandı doğrusu:))
sarılıp öperim gülerim...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık..canım..sevgiler,hayırlı günler:))nicee uzun senelere hep birlikte :))

nilay dedi ki...

Ben de mart ayında 4 yaşında olacağım :))
Daha nice nice yıllara
Oğlum bayılır karnabahara
Ellerine sağlık
Sevgiler

yeşim dedi ki...

inci tanem nice uzun senelere. sağlıkla-mutlulukla.
hep bizimle ol inşallah.
seni tanımak çok güzel canım arkadaşım.
kucak dolusu sevgiler-öpücükler.

Seçil / Yemek Aşkı dedi ki...

Bu karnıbahar yemeğini nedense üzerine yoğurt dökmeden yiyemiyorum:) özellikle sarmısaklı .. ellerinize sağlık..

olsada yesek suzan dedi ki...

nice yıllar diliyorum ne mutlu size... çok severiz bu yemeği ama kıyma istemezler içinde benim şekerler ellerinize sağlık sevgiler....

çeşnici Handan dedi ki...

Blogunun yeni yaşı kutlu olsun nice yıllar nice güzeller paylaşımların olsun İncicim. Sevgiler.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Hep beraber nice bol takipçili, bol yorumlu yıllar dilerim canım. Sevgiler...

Şehrinaz dedi ki...

nice uzun senelere inci ablacığım

karnabaharın bu halide çok sevilir bizim evde ellerine emeklerine sağlık...

aysun dedi ki...

harika

NarincE dedi ki...

Aynı şeyleri seviyoruz işte!Çok severim ben bu yemeği, ellerine sağlık İnci'm.

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok lezzetli, görünüyor...

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com