Zaman ne kadar hızlı geçip gidiyor,blogumu açalı daha dün gibi:))yeni başlamışım gibi blogumu her açışımda aynı heycan içindeyim.Evet değerli misafirlerim bugün blogumun dördüncü yaşını
kutluyorum,karnıbahar kutlamaya pek de olmadı :))normal insanlar gibi pasta hazırlasaydım iyi olurdu aslında da neyse:))inşallah ömürler varsa beşinci yılında büyük kutlama yaparız:))
Hayatımda kendim için yaptığım en iyi şey dediğim bloğum ve dolayısıyla blogcanlarım
bir kısmını dünya gözü ile sarmaladığım dostlarım kardeşlerim diğer bir kısmı ile sanal dünyadan sinerjilerle yazıştığım arkadaşlarım hepiniz iyi ki varsınız iyi ki yolumuz buradan geçmiş hepiniz
kalbime dokunmuşsunuz:)hepinizi çok seviyorum.
Nice nice yıllarda hep beraber inşallah...
Görüşmek üzere sevgiyle kalın...
Malzemeler:
600-800 gr karnıbahar
250gr kıyma
2 orta boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 su bardağı sıcak su
yeterince tuz
Hazırlanması:
Karnıbaharı çiçeklerine ayırın yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra buharda
veya bol su doldurulmuş büyüçe bir tencerede yarı diri kalacak şekilde haşlayın.
Diğer bir tencerede 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ içinde küp doğranmış soğanları kavurun
daha sonra kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.İstenirse iki üç tane küp küp doğranmış domates veya salçalarını ilave edin.Tuz ile tatlandırdıktan sonra ateşten alın.
Karnıbaharları uygun bir tencereye dizin üzerine hazırladığınız kıymalı harcı serin
sıcak suyunu dökün ve orta ateşte soğanlar yumşayıncaya kadar pişirin.Sıcak servis edin...
13 yorum:
İncim aramız çok az inşallah çok uzun yıllar görürüz blogun yeni yaşı kutlu olsun.Karnıbahara gelince geçen akşam bizde de vardı şöyle bol acılı hımmm ellerine sağlık
Gülerim sağlıklar yerinde olsun inşallah uzun yıllar görüşelim canım benim yeni başladık yapacak çok işlerimiz var biliyorsun:))
hep beraber nice yıllara canım.
Karnıbaharın en lezzetli zamanı şimdi üzerine karlarda yağdı lezzeti katlandı doğrusu:))
sarılıp öperim gülerim...
ellerine sağlık..canım..sevgiler,hayırlı günler:))nicee uzun senelere hep birlikte :))
Ben de mart ayında 4 yaşında olacağım :))
Daha nice nice yıllara
Oğlum bayılır karnabahara
Ellerine sağlık
Sevgiler
inci tanem nice uzun senelere. sağlıkla-mutlulukla.
hep bizimle ol inşallah.
seni tanımak çok güzel canım arkadaşım.
kucak dolusu sevgiler-öpücükler.
Bu karnıbahar yemeğini nedense üzerine yoğurt dökmeden yiyemiyorum:) özellikle sarmısaklı .. ellerinize sağlık..
nice yıllar diliyorum ne mutlu size... çok severiz bu yemeği ama kıyma istemezler içinde benim şekerler ellerinize sağlık sevgiler....
Blogunun yeni yaşı kutlu olsun nice yıllar nice güzeller paylaşımların olsun İncicim. Sevgiler.
Hep beraber nice bol takipçili, bol yorumlu yıllar dilerim canım. Sevgiler...
nice uzun senelere inci ablacığım
karnabaharın bu halide çok sevilir bizim evde ellerine emeklerine sağlık...
harika
Aynı şeyleri seviyoruz işte!Çok severim ben bu yemeği, ellerine sağlık İnci'm.
Ellerinize sağlık, çok lezzetli, görünüyor...
Yorum Gönder