Bu kek'i görünce sıcacık yaz gününü hatırladım,ne kadar keyifliydi tatil günleri:)sevdiğimiz dostlar akşam oturmasına geleceklerini haber verince prensesim deniz sahilinden benden önce eve dönerek büyük özveri ile önce bahçeden taze frambuazları toplamış,kek'i çırpmış frına sürmüştü bile ben eve dönene kadar:))Hepinizin bildiği klasik bir reçete ancak,prenses'imin emeğine saygımdan yayımlamak istedim :)
Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı frambuaz
2,5 su bardağı un
Hazırlanması:
Oda ısısındaki yumurtalar ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Daha sonra sıvı malzemeleri yağ ve sütü ekleyin bütünleşinceye kadar çırpmaya devam.
Sonra unlu kısım :kabartma tozu ,vanilya ve un'u ilave edin bütünleşinceye kadar çırpın.
Yağlanmış kalıba dökün.Frambuazları 1 yemek kaşığı un ile harmanlayın fazla unlarını eleyin ve kalıptaki kekin üzerine aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.İlk 25 dakika fırının kapağını hiç açmayın ki kek sönmesin daha sonra kürdan veya temiz bir bıçak kontrol edip fırından çıkarın.
NOT:
Donmuş frambuaz da kullanılabilir ,önce frambuazların çözülmesi aynı zamanda fazla sularının süzülmesi için süzgeçe bırakılır, daha sonra yine 1 yemek kaşığı un ile harmanlanıp fazla unlar silkelenip kek hamuru üzerine dizilir...
4 yorum:
Prensesin ellerine sağlık İncim..Becerikli annenin becerikli kızı..
Canım ellerine sağlık kek nefis görünüyor öpüyorum...
ellerinize saglik ve
afiyet olsun
surdan baktigimda çok lezziz
gorunuyor :) belçikaya sicak sicak
gonderseniz harika olur :)
bende sizi seve seve beklerim
bloguma :)yeni cupcaklerime
bir goz atin :p
bisous
bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
canım ablam ne iyi ettinde geldin özlemişim seni sen benim ilk tanıdığım bloklardan birisin.
ellerine sağlık kekin harika olmuş.
seni seviyorum canım ablam:)))
Yorum Gönder