18 Nisan 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PAZI DOLMASI

 Sarması zor olsada,hanemizde en sevilen lezzetlerin başında geliyor:)İç malzemesi her zaman hazırladığım gibi  bu defa yaprağımız pazı.Daha önce hazırladığım DOLMA  tariflerime sizlere fikir olması için bakabilirsiniz...
 
Malzemeler:

2 demet pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı dolma baharı
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur .Yıkanmış pirinçler,tuz şeker ve salçaları ilave edilip kavurmaya devam edilir,bir su bardağı sıcak suyu dökülür pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pirinçler demlenmeden önce nanesi ve baharatı ilave edilir demlenmeye bırakılır.
Ayıklanmış yıkanmış pazı yaprakları kaynar suya sadece batırılıp çıkarılır. Kaynar suda kesinlikle  fazla tutmayınız dolmaları sararken zorluk çekersiniz.Pazı yaprağının ortasındaki damarını çıkardıktan sonra sarmaya başlayabilirsiniz.Dolmalarınızı tencereye dizdikten sonra üzerine 1-1,5 su bardağı sıcak su verin.Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişirin.Ateşten aldıktan sonra Tencerenin kapağını açmadan soğumasını bekleyin.
Afiyet Olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

harika ya yumuşacık bir lezzet oluyor yapraktan çok farklı ellerinize sağlık:)

*mehtap dedi ki...

eline sağlık,sarması ne kadar zorsa da yemesi o kadar kolay ve çabuk oluyor, sarmanın.Harika olmuş.

Unknown dedi ki...

Merhaba ŞEKER TATLAR da düzenlediğimiz anneler günün hediye kurabiye seti çekilişimize katılımlarınız bekliyoruz.Ayrıntılar için http://www.sekertatlar.blogspot.com/2013/04/seker-tatlar-anneler-gunune-ozel.html
Sevgiler..