Malzemeler:
125 gr tereyağ(oda ısısında)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
10-15 tane ıspanak yaprağı
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
1 paket kabartma
tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanması:
Öncelikle ıspanak
yapraklarını yıkayıp suları süzüldükten sonra incecik kıyın. Daha sonra hamur
yoğuracağınız tasa tereyağ ile yoğurdu dökün ve yoğurun.Üzerine yumurta akını,kaşar
peynir rendesini,tuz kabartma tozu ve kıydığınız ıspanakları ilave edip hafifçe
yoğurmaya devam edin.Unu azar azar ilave ederek hamur haline getirin. 10 dak
dinlendirdikten sonra istediğiniz gibi şekillendirin.Üzerine yumurta sarısı
sürdükten sonra arzu ederseniz çörek otu serpebilirsiniz. önceden ısıtılmış 180
derecedeki fırında pişirin.
NOT:
Hamur çabuk toparlanan bir hamur olmuyor. ben
yaklaşık 3 su bardağı un kullandım.Yumşak hamurdan, elinizdeki hamurları
unlayarak çıkardıktan sonra un eklemeyi bitirebilirsiniz.Dinlenen hamuru
şekillendirmek kolay oluyor.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder