Sünger gibi ,içi hafif ıslak kek seviyorsanız bu reçeteyi mutlaka denemelisiniz.
Tuzubiberi sitesinden denedim .Kek pişerken ,eve yayılan mis gibi koku üzerine ,ev halkı sabırsız davranıp şurubu dökmemi bile beklemediler
ve bu şekilde yediler:)22cm kelepçeli kalıpda pişirdim.Yüksekliğinin bu şekilde olmasını koruyarak, istediğiniz kalıpda pişirebilirsiniz.Görüşmek Üzere,Huzurlu ve Sevgi ile kalın...
Malzemeler:
2 su
bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3 tane yumurta
1 su
bardağı süt
100 gr tereyağ(oda ısısında)
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı pudra
şekeri
Ayrıca üzeri için:1 yemek kaşığı pudra şekeri
Şurubu İçin:
2 yemek kaşığı bal,1 yemek kaşığı su ve 1 limon suyunu bir
cezvede kısık ateşte bal eriyinceye kadar kaynatın.Ilınmış kekin üzerine kaşıkla
serin.
Hazırlanması:
Un,şeker,kabartma tozunu kek yapacağınız tasın içinde
karıştırın.Ortasını havuz gibi açın.Bu havuzun içine yumurtaları,tereyağını ve
sütü dökün.Mikserle önce düşük daha sonra yüksek ayarda 3-4 dakika kadar çırpın.
Tabanına pişirme kağıdı gerdiğiniz kelepçeli kalıba döküp,üzerine 1 yemek kaşığı pudra
şekerini eleyin.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin
kürdan kontrolü yaparak fırından alın.Kek ılındıktan sonra üzerine şurubunu
kaşık ile yayın.En son üzerine 1 yemek kaşığı daha pudra şekerini serpin...
5 yorum:
ellerine sağlık inci ablacım. mutlaka deneyecem bu tarifi
offf.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerinize sağlık mutlaka deniycem
nefis görünüyor çünki
sevgiler:)
normal kek yapar gibi yapsak olmazmı önce şeker yumurta çırpıp sonra diğerlerini koysak olmaz mı acele cvp
Sevgili adsıztakipçim,bu kekin özelliği içinin nemli olması.
Klasik kek hazırlar gibi yapılır fakat tariften uzaklaşırsınız.
Tüm malzemelerin aynı anda karışımı,beni de endişelendirdi açıkça:) ama gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.Şimdiden kolaylıklar dilerim.
sevgilerimle...
Ayrıca;
sonucu yazarsanız mutlu olurum vede adınızı:)
Yorum Gönder