22 Haziran 2013 Cumartesi

PATLICANLI TAGLİATELLE

Patlıcan ve makarna seviyorsanız doğru yerdesiniz demektir:)Öyle uyumlu ve yaz günleri için  doyurucu  bir öğün ki,Hadi hemen doğru mutfağa!!! hazırlaması çok kolay:)bende  Güler'imde gördüm kendimce hazırladım:)sizde nasıl arzu ederseniz öyle hazırlayın,orjinali Burada...
Sevgili takipçilerim, hırsız bir site sayfamı otomatiğe bağladı ben buradan tarifi
 yazdığım andan itibaren 1-2 dakika sonra hırsız sayfada yayınlanmakta.Fotoğraflarımın üzerinde adresim mevcut lütfen başka sayfada olanlara itibar etmeyiniz.Gösterdiğiniz hassasiyete şimdiden çok teşekkür ederim.inciyemek.blogspot.com
 
Malzemeler:
 
1 paket tagliatelle  makarna
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3 tane orta boy kemer patlıcan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
2-3 tane orta boy küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma İçin:1 kupu sıvıyağ
 
Hazırlanması:
Patlıcanları alaca soyun ve uzunlamasına dörde bölün.Küp, küp doğrayın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın 4-5 dakika bu şekilde bekletin.Sonra bir avuç dolusu küp patlıcanlardan alıp  olabildiğince  sıkarak acı suyunu atın.1 kupa sıvayağ dökülmüş tencerede kızartın.Kızarmış patlıcanların fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.Diğer tarafta sos tenceresine 3 yemek kaşığı sıvıyağını dökün ,üzerine sarımsakları bütün olarak atın.Kaşıkla bir taraftan ezip bir taraftan karıştırın.Bize sadece sarımsak aroması gerekli.Daha sonra sarımsakları tencereden çıkarıp küp doğranmış domatesleri ekleyin.Domatesler ezilinceye kadar pişirin.Kızarmış patlıcanları da bu sosa ilave edin karıştırın kenarda beklesin..
Büyükçe bir tencerede bol su kaynatın.Tuzu kendi damak lezzetinize göre ayarlayın (lütfen yemeklerinizde çok tuz kullanmayın)tagliatelle makarnaları kaynar suya bırakın,istediğiniz kıvamda haşlayın ve süzün.1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını eritip makarnaları yağlayın.
Servis edeceğiniz tabağa tagliatelle makarnayı kuş yuvası şeklinde yerleştirin.Makarnaların ortasına domates soslu patlıcanları  dökün ve sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...
NOT:
Penne makarna veya benzer herhangi bir makarna ile hazırlayacaksanız,domates soslu patlıcanı makarna ile karıştırabilirsiniz.
 

2 yorum:

*mehtap dedi ki...

eline sağlık sevgili İnci ben hem makarna hem patlıcan sever olarak bu tarife bayıldım.Sen merak etme biz aslından şaşmayız blogların:) sevgiler..

İnci Yemek dedi ki...

Mehtap'cığım çok teşekkür ederim canım:)
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...