17 Mayıs 2009 Pazar

Semizotu Salatası


Herkese mutlu haftalar diliyorum bu hafta rejim yapanlara saygı duyduğum için :)ilkbaharın
üçüncü ve son ayının dayanılmaz lezzeti olan semizotu salatası ile başlamak istiyorum.Bu salatayı birde benim hazırladığım şekilde bakınız .
malzemeler:
1 demet semizotu
1 tane domates
jalapeno biber turşusu
limon ve zeytinyağ karışımı
tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanmış yıkanmış semizotlarını sebze kurutma tenceresinde sularını kuruttuktan sonra
salata kabına alın ve üzerine biber turşusunu kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri dizin limon ,zeytinyağ ,tuz ile tatlandırın.Afiyet olsun.

6 yorum:

meltemmutfakta dedi ki...

Arkadaşım ne güzel sağlıklı tarifler geliyor senden peşpeşe bende bugün yemeğini yaptım.Ellerine sağlık harika görünüyor.Semizotunun yeşil salatasınıda,yoğurtlu salatasınıda çok severim.Güzel bir hafta geçirmen dileğiyle....
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com

Armina dedi ki...

Merhaba canım, ilgine teşekkür ederim sağlığım yerinde. Hırsızlık olaylarına canım sıkıldığı için blogumla pek ilgilenmiyorum. Un çorbamın aynısını yapıp adını değiştirip, kaynak göstermeden blogunda yayınlamış biri. Hakkımı helal etmiyorum böylelerine. Bu arada salatan nefis görünüyor, ellerine sağlık.

Narince dedi ki...

Jalepano biberi katmak aklımdan geçmezdi bak. Cumartesi günü pazardan aldığım semizotlarının bir güzel kıymalı yemeğini yaptım. Bugün de öğlen açlığımı ekmek arası bastırdılar sağolsunlar. Akşama da ne pişirsem diye kara kara düşünmekteyim.

LEMAN dedi ki...

bahçemde çıkmış artık bolbol yaparım yemegıde süper oluyor

özge'nin sepeti dedi ki...

inci abla ben pek uğrayamıyorum internete :) ama maşşallah sen döktürüyorsun imreniyorum valla, bu arada tatsız bi haber aldım çok geçmiş olsun erol abi rahatsızlanmış umarım ciddi bişeyi yoktur. tez zamanda sağlığına kavuşur.
bu arada şimdiden 19 mayıs gençlik ve spor bayramını kutlarım.

İnci Yemek dedi ki...

özgecim teşekkürler canım temennilerine.Bizde senin bayramını kutlarız.
erolda iyi atlattık çok şükür.sevgiler.