29 Mayıs 2009 Cuma

Tepside Tavuk Köftesi


Herkese selamlar son gün koşuşturmalarının finaline yaklaştık sayılır artık kendi özüme dönme zamanı geliyor işallah.Bugün hazırladığım bu köftenin tarifini et kıyması köfteye bakarak uyarlanmış hali bizim evde beğenildi sadece mantar çok olmuş köfte tadını bastırmış denildi
ben size hazırladığım gibi malzemeleri vereyim sizde kendinize göre değerlendirisiniz.
Birde kıymayı kasabım makinada çekmeyip satırla döverek hazırladı sizin böyle imkanınız yok ise tavuk etleri gayet yumuşak oluyor büyükçe bir bıçak ilede hazırlanabilir.İçine koyulacak ekmeği kepekli seçtim galeta ununa yakın olsun diye sadece galeta unu bu köfteyi çok kuru yapıyor.Beyaz ekmek ise bu köftede iyi olmuyor bence.
Malzemeler:)
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet but eti
2-3 dilim kepek ekmeği
1 tane rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı köri
2 çay kaşığı kekik
1 tane yumurta
1/2 demet maydanoz
4 tane domates
2 tane sivri biber
1paket mantar
Hazırlanışı:
Öncelikle domateslerin kabuğunu soyup rondoda çektim ve pişirdim o bir kenarda bekledi
daha sonra mantarları yıkayıp doğradım suyunu salıp ççekinceye kadar pişirdim .
köfte malzemeleri ile köfteyi hazırladım,tepsiye bastırdım ve 200 derecedeki fırına verdim
ısı almaya başladığı zaman önce pişmiş olan domatesleri serdim üzerine mantarları da serip tekrar fırına sürdüm.Çıkmasına yakın kaşar peyniri rendesi serptim fakat olmasada olabilir.
şimdiden yapacaklara afiyet olsun..
Not:Biberleri domatesin içine doğrayıp pişirin.

1 yorum:

meltemmutfakta dedi ki...

Canım döktürmüşsün yine beklememize deydi...Ellerine emeğine sağlık.Sizlere afiyet bal şeker olsun...
www.meltemmutfakta.com