8 Mart 2010 Pazartesi

Kadınlar Günü

Herkese mutlu haftalar diliyorum.Maalesef güne üzücü bir haberle uyandık Elazığdaki deprem' de hayatını kaybeden kardeşlerimize allahtan rahmet yaralılara acil şifa sabırlar diliyorum,umarım şimdi durum bir önceki güne göre daha iyidir.Dünden beri ne olduğunu bilmediğim sıkıntı içindeyim ,bu gibi durumlarda nazar değmiş olabileceği ihtimali ile bol bol dualarımı okumaya çalışır, kendimi motive etmek amacı ile rahatlık battı derim:))öyle değilmi herşeye sahip rahat içindeki insanların nedir ki bu sıkıntısı:))) burada şunu rahatlıkla söyleyebilirim türkiye genelinde kadınlara bakış açısı bu bize öğretilen budur diye kadınlar evlerinde oturur,dışarıdan bakıldığında bir başkasına göre rahat içinde ise şımarık bir ifadedir .
şüphesiz biz hanımlar herşeyi hak ediyoruz pek çok konuda da takdir edilmek hakkımız.ama buradaki hak başka bir şey yaşamımızı paylaştığımız erkekler değil diyor sevgili perihan reyhan hanım yazısının orjinal metnini mutlaka buradan okumanızı tavsiye ederim.Sayfamda arşivleme bakımından yazıyı özetlemek isterim.
Dünya kadınlar günü 1857 yılında new york da tekstil sektöründe çalışan yüzlece kadının düşük
ücret uzun mesai insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için (yani kadınların iş yaşamında , erkeklerle eşit haklara sahip olmak için)grev yapmaya başladıkları gün.
Acımasız işverenin grevci kadınları fabrikaya kilitleyip çıkan yangın sonucu polis barikatını aşamayan 129 emekçi kadının yanarak öldüğü gün.
1975 yılında birleşmiş milletler örgütünce dünya kadınlar günü ilan edip 16 aralık 1977 yılında gün olarak kutlanmasına karar verildi 8 mart günü.
sevgili perihan söyle devam ediyor ;bu günün özeti bu, anlamı bu yani emekçi kadının emeğinin karşılığını alma mücadelesi,bu alanda eşit saygı ve değer görme isteğini hatırlatmak için etkinlikler düzenlenmiş gün.
Hayatımızdaki erkekle eşitlik isteme günü değil.Kadın olmanın sadece yeterli olduğu ve bunun kullanıldığı gün de değil:)).böylesi günden kendi adına pay çıkarmaya çalışan herşeyi erkekten bekleyip yan gelip yatan ve erkekten hediye bekleyen kadın:)))
Hayatınızdaki erkek sizin evinize çocuğunuza ve kendisine verdiğiniz emeği takdir ediyor bugünkü mücadelede yanınızda yer almak,kolunuza girmek üzere gelirken bir buket çiçek veya tek taş:)))))getirmeyi düşünecek kadar zarifse ne mutlu:))))
Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun .sevgi ve saygılarımla efendim...

5 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Canım seninde kadınlar günün kutlu olsun . En güzel şekilde geçirmen dileği ile. Sevgiler

serpil dedi ki...

bugün çok anlamlı bi video izledim kadınlar günü ile ilgili.. http://www.dailymotion.com/video/xchpfh_madam-brownie-kad%C4%B1nlar-g%C3%BCn%C3%BC_creation

hepimizin kadınlar günü kutlu olsun diyorum.

sessiz kelimeler dedi ki...

seninde kadınlar günün kutlu olsun.

Unknown dedi ki...

İncim ben böyle belli günlede getirilen ve alınan şeyleri çok sevmiyorum insan bir şey almak isterse bunu bir görev gibi değil içinden geldiği için yapmalı diye düşünüyorum günün kutlu olsun arkadaşım kocaman öpücükler toplantı için ne karar verdiniz

İnci Yemek dedi ki...

Hilalim,serpilcim,sessiz kelimeler,gülercim
çok teşekkür ederim kutlamalarınıza:))
serpilcim video çok güzeldi:))keyifle seyrettim:)
Gülercim bu hafta sonu mailleşip kayıt yaptırırız diye düşünüyorum canım:))
hepinizi kocaman öpüyorum..