19 Nisan 2010 Pazartesi

Carte D'or Dondurmalı Workshop


Prenses Brulee...




Herkese mutlu ve güzel bir hafta diliyorum.Artık güneşinde yüzünü gösterdiği, bol enerjili bir hafta olsun :)))Böyle dileklerle başlayınca insan pozitif etkilenip bütün hafta böyle devam edebiliyor ,yeterki enerjinizin ayarları ile oynamayın:))))


Geçen hafta Excel iletişim danışmanı Aylin hanımdan ,(Kuzinede kızaran ekmekler) bir mail aldım ,'Dondurmalı Workshop' etkinliğine davetlisiniz diyordu çok sevindim derhal katılacağımı bildirdim.

CARTE D'OR donduması lezzetini anlatmayacağım bilmeyen yoktur tahmin ediyorum:))hala tatmayan varsa carte d'or un son çeşitlerini deneyerek başlamalarını tavsiye ederim , sonrada bu lezzet bağımlılık yapıyor zaten:)))yeni lezzetlerden şeftalili dondurma içinde, dalından yeni toplanmış şeftali parçacıkları ile bütünleşmiş nefis bir lezzet bunu yazmadan olmazdı :)))

Bu dondurmayı küçük bir top değilde, en kocamanından bir top yemenizi şiddetle tavsiye ederim:))

Şimdi etkinlik amacı neydi bütün gün neler yapmışız merak edip yazıyı okumaya devam eden izleyenlerimle devam edelim:)))Bu etkinlikler carte d'or un yeni başlattığı evde dondurma sunumu nasıl olur nasıl hazırlanabilir di.Carte d'or un etkinlikleri yıl boyunca çeşitli içeriklerle, daha önce katılmamış arkadaşlara öncelik vererek devam edecek .size müjdeyide vermiş oldum:))

CHEF 'INN
de gerçekleşti orada toplandık ,yazıştığım yüzlerini görmediğim arkadaşlarımı dünya gözü ile de görmenin mutluluğunu anlatamam:))hepsi çok güzeller ,sayfaları bir birinden güzel neyse konuyu dağıtmayalım:))bu etkinlikte öğrendiklerimin sunumunu yayımladığım zaman hepsini tek tek anlatacağım:)..

Carte D'or Marka Müdürü Sevgili Nihan Kayı'nın açılış konuşması ile başladı proğram.Nihan hanım bize nostalji hazırlamış:))carte d'or un ülkemizdeki ilk tanışmamızdan günümüze kadar
bütün evreleri akıcı uslubu ile anlattı,ardından profesyonel fotoğrafçı olan Muhittin Tüylüce'den fotoğraf çekme tekniklerini öğrendik.Blog açmak bir zanaat arkadaşlar ,sadece yemek hazırlamakla olmuyor bir de fotoğraf kısmı var ki bence zor olan da buydu ,bir profesyonelden ayrıntıları öğrenmek meraklı blog yazarları için güzel oldu.Sabırlı ve nazik bir insan olan Muhittin beye sorduğumuz çok sorular vardı, sabırla hepimize cevaplar verdi:))
Artık öğrendiklerimizle ,yemek fotoğraflarımız çok daha güzel olacak:)
Türkiye çapındaki üçüncü Gastronomi Kütüphanesi olan CHEF'INN kütüphanesini gezdik .

Kütüphanediki kitapları okuyabileceğimizi bu sebeple haftanın üç günü ziyaretçilere açık olduğunu ,alınmak istenen tariflerin sadece fotokopi olarak verildiğini öğrendik.

Ve son olarak Unilever Food Solutions Türkiye Invasyon Şefi Uğur Volkan Uysal'dan ''Dondurma Sunum Teknikleri ''öğrendik.


Şefimiz çok genç olmasına rağmen bilgi ve deneyimleri ile kendisine hayran bıraktı.Öğreti başladığı zaman şunu farkettim şefimizin salona disiplinli bir şekilde hakim oluşu idi,


Disiplin adı hiç hoşa gitmese bile :))maalesef başarılar böyle oluyor genç şefimi buradan bir kez daha kutluyorum nice başarılar diliyorum.Böyle yazdığıma bakmayın canım şefim için aynı zaman da şov adamıydı :))bir taraftan eğlendiriken diğer taraftan çok şeyler kattı dağarcığımıza.


Blogcanları iki gruba ayırmıştı Aylin hanım ,Vanilyalar ve fıstıklar diye.Öncelik vanilyalarda idi onlar çalışmalara başlayınca fıstıklar yani ben de oradaydım:))))terasta bol bol sohbet ediyor arada bir içeride neler oluyora bakıyorduk bu arada carte d'or ekibinin ikramlarını yiyor ,içiyorduk:))sınırsız hizmeti için de bir teşekkür, Chef'ınn nazik ve sabırlı ekibine .


Canım kızkadeşimin beni kırmadan eşlik ettiği bu etkinlikte tanıdığım blog yazarlarının dışında

yeni tanıştığım blog yazarları ile çok hoş sohbetler ettik konu yemek olunca konuşacak çok şey vardı:))hepsini çok sevdim doğrusu .

Vanilyalı ekip işlemini tamamlamış mola da dondurmalı pastamızı vanilyalı ve karamelli olanlarından yedik nefistiler ,sıcak ve uzun yaz günleri için ideal oldukları kesin...


Evet sıra bizim ekipde fıstıklar gurubunda idi:))önce ne hazırlayacağımızın zarfını çektik.

Benim zarfımdan şu malzemeler çıktı:

Carte D'or Krem Brulee

Knorr zencefil püresi

limon

Rama krema

süt

Carte D'or classic limonlu, karadut,vanilyalı dondurma

Bu malzemelerle bir sunum olacaktı ,keyveni yemek yarışmasında bile bu kadar heycanlanmamıştım:)))) bu kadar sohbet ve şovdan sonra ilham perilerim de gitti:)))elime verilen madde malum dondurma:))işim çok zordu..

Şefim uğur beyden kopyalar alarak bir şahaser yaptım:)))doğru fotoğrafçımız muhittin beye

gidilip fotoğrafı çekildi.Şimdi bir de isim bulmak gerekiyor du bu şahasere:)))isim annesi de Mert beyin arkadaşıydı:)))çok teşekkür ediyorum kendisine,her şey süper devam ediyordu...artık yapılması gereken bitmiş ti . Gerekli zarfı Aylin hanıma teslim ettim .

Bir yıl boyunca hepimizin hazırlamış olduğu dondurmalı sunumlar Dondurmalı blogda yayında kalacaklar.

Veda vakti geldiğinde cart dor ekibi ve blogcanlarla tekrar başka etkinliklerde görüşmek üzere vedalaştık:))Ve cart d'or un bize hazırladığı hediyeleri görünce çok mahçup oldum doğrusu:))

Keyifli bir günü bize yaşattığı için başta Aylin ve Nihan hanım olmak üzere , CARTE D'OR un bütün ekibine çok çok teşekkür ederim ...








orada öğrendiklerim ile çekilmiş bir fotoğraf










18 yorum:

Narince dedi ki...

Oooo sen alışıyorsun böyle gezmelere. Az da benim yerime gez İnci'm.

Unknown dedi ki...

Canım seninle tanışmak büyük keyif
ti inşallah en kısa zamanda tekrar
bir araya gelir uzun sohbetler yapa
rız.Mutlu haftalar çok öpüyorum...

İnci Yemek dedi ki...

Neclacım keyveni yarışmasından sonra oldu ne olduysa:)))etkinliklerde olmak istiyorum muhteşem keyifli geçiyor bir bilsen:))bu hafta da kulakların çınlamıştır gene seni konuştuk tatlım:) blogcanlar tarafından çok seviliyorsun bilesin.Ben de o benim sanal dostum diye gururlanıyorum:))iyi ki varsın.
çok öptüm canım..

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

incim incim fıstık incimmmm
belli ki çok keyifli geçmiş,bir solukta okudum canım,çok sevindim senin adına canımın içiiii.
inşallah başka bir organizasyonda beraber oluruzzzz. öpüyorum canımmmm

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

İnci cim anlaşılan çok güzel bir gün geçirmişdim daimi olsun...
Ne güzel sımsıcacık ortamlarda bulunmak ve bilgi sahibi olmak..
Ne diyelim darısı bana :))

Sevgiler..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

seninle tanışmak çok keyifliydi ablacımmm. çok memnun oldummm:)

daha nice etkinliklere inşallah:)

meltem beker dedi ki...

Canım harika bir gün geçirdiğinden eminim:)
harikasın arkadaşım bu davetleri asla atlamamakla çok iyi yapıyorsun...
kucak dolusu sevgiler...

Behiye Sönmez dedi ki...

İnci ablacım tanıştığımıza çok memnun oldum:)hakikaten harika bir gündü...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İnciciğim darısı bizimde başımıza bizi de unutmazlar inşallah. Çok hoş ta yazmışsın emeklerine sağlık.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ne mutlu sizlere... Eminim cok faydali bir egitim olmustur sizlere... CAnim benim, hangi havuc ve patatesi sordun, tam anlayamadim... Cicek ve kelebek seklinde olanlari mi? Sevgilerimle,

Rakunt ideas dedi ki...

Oh ho ne güzel geçmiş maşallah.Çok sevindim İnci güzel eğlenmiş bilgilenmişsiniz .

Rakunt ideas dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Mert Eren dedi ki...

Sizinle tanışmak çok güzeldi. O içinizden gelen kıpır kıpır enerji hiç eksilmesin :)

nurşen dedi ki...

Canım arkadaşım ne güzel bir etkinlik olmuş valla,inşaallah benim kızlarım büyüyünce bende böyle etkinliklerde olurum :)
Yaptığın tarife bayıldım,nasıl da güzel görünüyor canım ellerine sağlık.
Sevgiler

bademcicegi.com dedi ki...

canımmm merhabalarrr:)) nasılsın iyimisin görüşemedik bir daha yatılı misafirim var ziyaret etme fırsatım olmadı. ortaköydede olsaydın keşke:)) iyiki seni tanıdım cokda memnun oldum öpüyorum seni kocamannnnnn

Unknown dedi ki...

İncim ne kadar güzel bir gün geçirdiğin resimlerinden anlaşılıyor canım arkadaşım çok öpüyorum sevgiyle kal

İnci Yemek dedi ki...

Arkadaşlarım blogcanlarım nazik yorumlarınıza çok ama çok teşekkür ederim :))Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..

Ballı Cimcime dedi ki...

İnciciğim ne güzel bir etkinlik olmuş bayıldım doğrusu.. Senin bu aktifliğine de maşallah diyorum. Meğer ne çok şey kaçırmışım takip etmeyeli, hele tatlılar nefisti, ellerine, yüreğine sağlık. Yumoşlarını da güle güle kullan canım, sevgilerimle öpüyorum çok:) hayırlı bereketli cumalar olsun..