22 Kasım 2010 Pazartesi

YENİDEN MERHABA


Herkesin tekrar geçmiş bayramını kutlarım blogcanlarım izleyenlerim.Ayrıca bugün öğretmenler günü olması sebebi ile bütün emektar öğretmenlerimizin günü kutlu olsun..

Bayram sonrası bloguma dönünceye kadar haftanın ortasını bulduk bile arkadaşlarım:)güzel bir bayram tatili sonrasında dönüş yolunda aldığımız çok genç vefat haberi ile çok üzüldük ancak bugün biraz toparlandım.Allah sıralı ölümler nasib etsin inşallah herkese evlat acısını yaşatmasın inşallah.

Bayramda sevilim ve denizle buluşmayı planlayarak çıkmıştım yola:)Hepimiz kastamonunun bir ucuymuşuz meğer:)olmadı bir defa ki tatile inşallah.Memleketimin her yöresi ayrı bir güzel sevil
bir kısmını fotoğraflamış denizde yayımlamıştı bir kaç karede benden olsun istedim:)
Aynı il içinde bu kadar farklı adetler ,yöresel kıyafetler ve lezzetler :)çok enteresan değil mi?
Bizim yörede yöresel kıyafetleri terk ediş benim çocukluğuma dayanıyor nerdedeyse,bence kalmalıydı özel günlerde olsun yeni nesil bilmeliydi örf ve adetlerimizi.
Neyse ki bayramdaki adetlerimiz devam etmekte.Eskiden her evin hazırladığı bakraçlarla bayram yerine getirilen pilavlar, şimdilerde derneklerin ele alması ile her haneden para toplanarak bayram yerinde etli pilav hazırlanması.

Bütün köy orada, çevre ilçelerden gelen misafirlerle tam bir bayram yeri:)muhteşem güzel ve keyifli ,sabah saat on buçukta kimi kahvaltı bile yapmadan etli pilav yenmekte:))
Her köyün ve ilçenin bayramlaşma günü farklıydı aslında,daha sonra neredeyse bu etkinliğe katılan köy sayısı arttıkça seçim yapmak zorunda kalıyor insan:)
işte böyleydi bayramda köyüm blogcanlarım,kasım ayında bir başka güzelmiş abana :)güzel güneşli bir günün hemen ortasında bastıran sis ile karadeniz yine yaptı yapacağını:)
Hepinize sevgilerim ve selamlarımla..
















6 yorum:

Narince dedi ki...

Bak yakınmışız biraz da olsa:) Tekrar kutlarım geçmiş bayramını canım...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İncim ne güzel yerleri gezmişsin değişiklik olmuş çok öpüyorum seni sevgiler...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Seninde geçmiş bayramın mübarek olsun İnci Abla. ALLAH rahmet eylesin. Genç olması daha da acı ama takdiri ilahi... Kendine iyi bak sevgilerimle...

dokuzuncubulut dedi ki...

Ne güzel bir yerde, ne keyifli bir bayram geçirmişsiniz...
Güzel fotoğraflarınızla, paylaştığınız için çok teşekkürler...
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ne güzel gezmişsin İncim ama özledik seni

Işıl dedi ki...

etlı pılavı cektı canım