21 Aralık 2010 Salı

BUHARDA YOĞURTLU HAVUÇ


Merhabalar arkadaşlar ve misafirlerim.Resim yüklemekte ve yorum yazmakda sorun yaşıyorum :))inşallah kısa sürelidir.kısa bir tarif ile durumu kontrol etmekteyim:)
güzel haberlerle tekrar döneceğim..

Sebzeleri buharda pişirmekle vitamin kaybını önlediğimizi hepimiz biliyoruz fakat lezzetini biliyormuyuz:)) muhteşem lezzetli oluyor her türlü sebze ile kesinlikle denemelisiniz.
Ünlü markaların elektrikli küçük aletlerinde var fakat her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz
bu edavat çok kullanışlı:) vede ekonomik.
Her türlü sebzeyi buharda pişirebilirsiniz tek yapmanız gereken geç pişen sezeleri sepetin en altına dizmek,pişme sırasına göre doldurmak sepeti:)

Malzemeler:
4 tane havuç
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
Hazırlanması:
Havuçları bir bıçak ile kazıyıp yıkayın ,orta kalınlıkda istediğiniz şekilde kesin .Daha sonra buharda pişiricinizi bir tencerenin içine alın,yaklaşık küçük çay bardağı su ilave edin tencereye
havuçları ilave edin,kaynamaya başladığı zaman ateşi kısın .Pişme kıvamı size kalmış aslında:)
nasıl severseniz az pişmiş veya iyice yumşamış.
Pişmiş sebzeleri tencereden alıp soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin.Afiyet olsun ..





15 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor İnci'ciğim ellerine sağlık canım..

Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık besin değerini kaybetmeden leziz olarak servis buna derim.Ayrıca sesini duy
duğuma çok memnun oldum öpüyorum.

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar Arkadaşım soumya beni "STYLİSH BLOGGER AWARD" ödülü ile onurlandırdı. Kendisine teşekkürlerimi sundum.Bende bu onuru sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen bloğuma uğrayıp ödülünüzü alırmısınız.

Saygılarımla.

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık.. bende aynısını kullanıyorum çok pratik çok pahalı ve yer kaplayanlarına bence gerek yok :)
sevgiler..

Yeşim dedi ki...

En güzel yanıda besin değerleri kaybolmadan lezzetine lezzet katıyor buharda pişen sebzeler.
ellerinize sağlık.Umarım blogunuzla ilgili sorununuz en kısa sürede çözülür.
sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis görünüyor:)

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

incim incim canım incimmmm:))
ellerine sağlık canımmmm,çok severim,hele sen yapmışsan daha çok severim:)
kocamannn öpüyorum seni:)

Tümay Öztürk dedi ki...

İnci ablacım ellerine sağlık. Üstelikde sağlıklı. Ayrıca güzel dileklerin için de teşekkür ederim.
:)

Saglıklımutfak dedi ki...

Oh vallahi yeme yanında yat . süper ellerine sağlık incim:)

anneanneninemekleri dedi ki...

Turuncu ve beyaz çok yakışmış,ayrıca sağlıklı bir lezzet,ellerine sağlık.

Mutluanne dedi ki...

Harika görünüyo elinize sağlık

FERZAN dedi ki...

ellerine sağlık canım görüntü çok güzel eminim tadıda muhteşemdir,sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine emeklerine sağlık..
sorun inşallah kısa sürelidir canım ablam:))
havuçların turuncusu aynen kalmış buhrda pişirmenin faydaları sanırım:))
ellerine sağlık ablam:)
öperim..

Gizemli Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık, çok severim ben de, sıkça da yaparım...

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık.ne kadar canlı olmuş rengi.havucun vitamiininden faydalanmak için çok az yağ ile beraber alınmasını söylemişti beslenme hocamız çünkü havuçtaki A vitamini yağda çözünebilen bir vitaminmiş.