Sağlıklı ve mutlu bir hafta geçirmenizi dilerim blogcanlarım ,misafirlerim.
Pelinin sayfasında bu keki görmez olaydım:)))yana yakıla sakız macunu aradım:))neyse ki semtimdeki aktara sipariş ettim buldu getirdi:))çok nefis bir kek oldu ,tavsiye ederim arkadaşlar.
Damla sakızı aromasına yeni yeni alışmaya başladım fakat hoş bir lezzet bıraktı damla sakızı macunu.
Olaki sakız macununu temin ettiniz sakın benim gibi buzdolabında muhafaza etmeyiniz:)
saatlerce oda ısısına dönmesi için zamanınız gidebilir,benden söylemesi:))
pelinim'e paylaşımı için teşekkür ederim ,tarifle birlikte muhteşem resimlemiş ,mutlaka orjinaltarife bakmalısınız..
Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker(0,5 su bardağı az ekledim)
250gr oda ısısı margarin(ben 1 su bardağı sıvıyağ ekledim)
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sakız reçeli
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanması:
Yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın,içine sırası ile yağ,süt ve sakız reçelini ekleyip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırmaya tahta kaşık ile devam edin.
Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.
Ilınınca üzerine pudra şekeri serpin.Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim...
16 yorum:
Ben de isterim bu kekden:)
Ellerine sağlık ablacımm
Prensesim elbette hazırlarım tatlım
sanada mis gibi çayın yanında yeriz
seninle:))çok öpüyorum seni..
Selamlar:)
Cok nefis gorunuyor, ellerinize saglik:)
Damla sakizi macununu biz de cokca kullaniriz, cok hos bir aroma veriyor gercekten:)
Sevgiler
bende yapmayı çok istedim sakız macununu bulabilirsem inşallah
arkadaşım ellerine sağlık nefis bir kek olmuş
Canım banada kaldımı ellerine sağlık harika öpüyorum.
çok uzun zaman olmuş kek yapmayalı, bu da gerçekten insanın canını çektirecek cinsten.eline sağlık ablacım
canım ablacım ellerine emeklerine sağlık..
sakız macunundan bende alıcam izmirden inşallah yapcam çok merak ediyorum çünkü:))
Elinize sağlık, güzel bir alternatif. :)
Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Yeşim hanımın (Yetur)kaymaklı taş kadayıfı bugün bloglardan seçmelerde
http://gencalsabahattin.blogspot.com
Saygılarımla.
İnciciğim Merhabalar; Bursa'ya evime geldim, bloguna ancak gelebildim, İst.da bana gösterdiğin zarif ve yakın ilgine gönülden teşekkür ediyorum.İnan seni yakından tanımak beni çok mutlu etti, işallah daha uzun yıllar gerçek alemdeki arkadaşlığımız devam eder.
Seni sevgi ile öpüyorum...Sevgilerrr...
benim de aklım kaldı bu macunda, damla sakızını dövüp katsak olmaz mı ki İnci?
Ellerinize sağlık inci hanım nefis bir kek tarifi.Damlasakız aromasına bayılırım bizim buralarda bu reçelden bol miktarda bulunuyor ilk fırsatta deniyeceğim.Sevgiler
Merhaba ellerine sağlık ben de bu tarifi Lezzet dergisinde görmüştüm. Gayet lezzetli olmalı damla sakızı sevenler için sevgiler...
gerçekten nefis gözüküyor ellerine sağlık inci ablacım.
Hımm çok güzel.damla sakızlı nekadarda güzeldir ellerine sağlık inci abla
Damla sakızının aromasını ben çok seviyorum.Keklere tatlılara çok yakıştırıyorum ellerine sağlık İncim
Yorum Gönder