23 Şubat 2011 Çarşamba

KUDRETULLAH



Selamlar sevgiler blog arkadaşlarım izleyenlerim.Kış havasının kasvetinden midir dünyada olan bitenlerden midir ,bakkala diye çıkacağım artık bakkal kalmadı:))markete diye çıkıp bir daha dönmeyesim var bu aralar:))) gündeme düşen kötü haber olunca dakika, dakika izleyemem ,deve kuşu gibi kafamı kuma gömüp arada bir çıkarır ne olduya bakarım):papelam ve libyadaki tüm insanların allah yardımcıları olsun. En kısa sürede biter inşallah bu şiddet.


Kasvetliyim dedim ,kesinlikle güneşin o mutluluk veren ışığını görmediğimden olsa gerek :)


oysa mutlu olacak ne çok şey var hayatımda örneğin bu gün bloguma başlayalı iki yıl bitti ,iyi ki


blog açmaya kara vermişim sanal bile olsa (kaldı ki bir çogunuz ile tanıştım kaynaştım)hepinizi tanımaktan çok mutluyum:)umarım uzun yıllar birlikte paylaşımlarımız devam eder.

Canım arkadaşım kendimce yemek yaklaşık iki yıl önce vermişti bu tarifi o günlerde listeme aldım ,geçen günlerde hazırladım tatlıyı ,üç aşamadan oluşan bu tatlıyı nasıl olacak kremanın üzerine kek karışımı dökülünce birbirine karışmadan diye merak içinde:))iki yıl bekledim hazırlamak için bir gece dinlenmesi için bekleyemedim:)))

sonuç kalıptan zorla çıkan yani bir gece beklese idi ;kramel sos akıcı olacak ve kalıptan kolaylıkla bırakacaktı tatlıyı:))

Burada verdiğim tarifleri mükemmelliği kadar hataları ile de vermeye çalışıyorum ki aynı hataya düşmeyiniz diye:)bir çok defa hazırladım hatalı fotoğrafı yayımlıyorum ,akılda kalsın:)
Mutlaka hazırlamalısınız mükemmel bir lezzet.Her mevsim yenilebilir fakat özellikle sıcak günlerin tatlısı.


Gülerciğime paylaşımı için teşekkür ederim. Tarifte hiç değişiklik yapmadığım için aynen kopyaladım:)
Diğer inciyemek.blogspot.com sütlü tariflerimi görmek için buradan bakabilirsiniz..

Malzemeler:


Karamel için:
yarım su bardağı şeker


Krema için:
1/2 kg süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
vanilya
limon kabuğu rendesi



Kek için:


3 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi



Hazırlanması:



Karamel için bir tencereye şekeri koyup kısık ateşte eritin ama dikkat edin fazla karartmayın çünkü ateşten indirdikten sonra da birazcık kararıyor o zaman karamel acı bir tat alıyor.
Hazırlanan karameli normal bir kek kalıbının tabanına dökün (kalıbın normal olmasından kasıt teflon ya da normal bildiğiniz kek kalıplarından olması yani şu silikonlardan falan değil
Krema için bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice bir karıştırın
Hazırlanan kremayı da kalıba karamelin üzerine dökün
Daha sonra kek için bütün malzemeleri normal bildiğiniz kek hamurunu hazırladığınız biçimde mikserle karıştırın.(yani önce yumurta ve şekeri sonra diğer sıvıları en son katı malzemeleri çırpın)
Hazırlanan kek hamurunu da kalıba kremanın üzerine dökün.
Sonra kalıbınızı büyük bir tepsiye oturtun ve tepsiye kalıbın yarısına gelecek kadar su koyun.Bu pişirme yöntemi kremanın pişmesi için aynı krem karameli pişirdiğimiz gibi
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında (ben 45 dakika kadar pişirdim herkes kendi fırınının pişirme ayarını bilir)pişirin
Aynen keki pişirdiğinizde kontrol ettiğiniz gibi kontrol edin kek piştiğinde fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.Sonra buzdolabına koyup bir gece de toparlanması için izin verin.Ertesi gün kalıptan çıkarıp soğuk olarak servis edin.

26 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel görünüyor canım ellerin dert görmesin

Saglıklımutfak dedi ki...

Adı süper tadını merak ettim. Eline sağlık İncim

derya dedi ki...

Canım benim artık sıkıntın birazda olsa hafiflemiştir:))Kudretullah sü
per ellerine sağlık olsada yesem öpüyorum.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İncim iyiki böyle bir blog açmışsın iyiki seni tanımışım nice yıllar dilerim....

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık canım nefis bir lezzet
sevgiler..

Kendimce dedi ki...

İncim ellerine sağlık biz çok sever olduk kaç kez yaptım bilmiyorum illüzyon gibi birşey hepsi birbirine karışmışken pişince hokus pokus kek altta krem karamel üstte
deneyip yer verdiğin için de ayrıca teşekkürler
Blogunun yeni yaşı da hayırlı olsun inşallah çok uzun seneler paylaşımımız devam eder
çok öpüyorum
sevgiler

Zeynep dedi ki...

oyyy canım benimmmm sıkıldınsa gel bana ya kıyamam,iki laf ederiz ben sana enerji depolarım:))))
ellerine sağlık canım incimmmm
2 yaşın kutlu mutlu olsun...iyi ki tanıdım seni:)
çooook öpüyorum canım benimmmmm

İnci Yemek dedi ki...

Gülerim enfes bir tarifmiş,paylaşımına çok teşekkür ederim.Blog sayesinde iyi ki sizleri tanıdım:)nice nice yıllarda hep beraber inşallah canım.
çok öpüyorum...

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis bir tatlıya benziyor.
Püf noktalarını söylemen da çok güzel olmuş. Her daim yaptıklarımız çok güzel olamayabiliyor. Ama bu püf noktalarının sayesinde daha kolay olacak.Teşekkürler.
Sevgiyle kal.

İnci Yemek dedi ki...

Zeynebim teşekkür ederim canım kutlamaya ve bana gönüldaş olmana:))iyi ki bende seni tanımışım canımın içi.çok öpüyorum seni...

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık..Bloğumda ödülün var alırsan sevinirim.

İnci Yemek dedi ki...

minecim bende seni dünya gözüyle tanıdığıma çok mutluyum canım:)
nice yıllarda hep beraber oluruz inşallah.çok öpüyorum seni...

İnci Yemek dedi ki...

Deryacım bugün beni çok mutlu ettin tatlım gerçekten ihtiyaç varmış biraz sohbete:)çok öpüyorum seni..

İnci Yemek dedi ki...

Birgülcüm denemelisin çok nefis bir tatlı oluor .çok öpüyorum canım..

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

arada insana bir sıkıntı geliyor.ama dediğin gibi gelip blogta yazı yazmak bile insanı rahatlatıyor.bu güzel keki yediğince eminim kendini daha iyi hissetmişsindir.nefis görünüyor...ellerine sağlık canım..

İnci Yemek dedi ki...

Handecim,Hilalim teşekkür ederim
canlarım:)çok öpüyorum ikinizide..

Yemek bir aşk:)teşekkür ederim tatlım.
Anneminemekleri ödül için çok teşekkürler en kısa sürede alacağım.
çok öpüyorum ikinizide..

İnci Yemek dedi ki...

Sihirli oklava deryacım bugün öyle oldum canım,bir sıkıntı:)neyse geçti uzun sürmedi çok şükür.
çok öpüyorum canım..

çeşnici Handan dedi ki...

Canım öncelikle blogunun yeni yaşını kutlarım. İyi ki blog açmışsın bu sayede seninle tanışmış olduk. Nice güzel yıllar ve paylaşımlar dilerim. Sevgilerimle.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacımm seni tanıdığım ve bilhassa yüzyüze geldiğim için çok şanslıyımm:))
iyiki varsınn..
kudretullah nefiss ben hiç denemedim ama düşünüyorum:))

Cafe Portakal dedi ki...

HAVA BURADA ÇOK KAPALI VE SÜREKLİ YAĞMUR BENİ EN SEVDİĞİM MUTFAĞIMDAN AYIRDI:)KASVETLİ BİR HAVA OLUNCA FOTO ÇEKEMİYORUM.İNŞALLAH YARIN HAVA AÇAR VE BEN DÖNERİM.
ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ...

humeyra dedi ki...

Bunu yakın zamanda ben de denemiştim, bir başka blogta görüp. Beklemesi gerçekten dertli iş. Pişirirken de karamele parmağımı daldırmıştım, elimdeki yanık izi hala geçmedi, ama tadına değiyor. Güzel bir tarif.

NarincE dedi ki...

Aman bi yerlere kaybolma inci tanem. Bu güzel şey benim de aklımda, ama zor geldi ,üşendim yapmaya. Yok yok yakın olmalıymışız biz senle. Birlikte gömerdik başlarımızı kuma hem.

MÜJDE dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Seçil / Yemek Aşkı dedi ki...

nasıl güzel görünüyor elimi uzatıp çatalı daldırasım var :) ellerinize sağlık..

Tarifkolik / Öznur dedi ki...

Çok güzel olmuş canım bende denemek istiyorum en kısa zamanda inş sevgiler..

Özgen dedi ki...

Canım geçen gün bu kekin aynısını misafirlerime yaptım.Aynı tarifi uyguladım aynen senin yaptıklarını yaptım ama sonuç hüsrandı.Karemel bölümü kalıbın içinde kaldı ve bir daha düzeltemedim.Nerde hata yapmış olabilirim acaba?