Yine soğuk ve karlı istanbuldan sıcacık selamlarımı gönderiyorum tüm misafirlerme.
Arşivde bekleyen dolu tariflerim varken yeni reçeteyi vermek istedim sizlere:))çay saatleri için lezzetleri beklediğinizi biliyorum fakat özellikle akşam yemekleriniz için mükemmel bir lezzet
zira içinde bulgur olduğu için soğuk günlerde aşırı yemek yemenin önüne geçiyor diyebilirim
şeker hastaları bu lezzeti dikkate alsınlar lütfen ,bulgur insülin salgısını yavaşlatıyor.
bizim haneden tam not aldı:))şiddetle öneririm.Pelin'imin sayfasında görmüş listeme almıştım
orjinal adı Hıllorik,diyarbakır yöresine ait enfes bir lezzet ,orjinali için pelinin sayfasına bakınız.
Benim kendi ölçülerimle işte reçetem.
Sağlıklı ve sevgi ile kalın...
Malzemeler:
300 gr kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur(küçük çay bardağı)
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
7-8 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
yeterince tuz
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orata boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
6 su bardağı sıcak su
tuz
Hazırlanması:
Kıymanın içine rendelenmiş soğanı,bulguru , yumurtayı,ince kıyılmış maydanozu ve baharatları
ilave ederek 10-15 dakika yoğurun.Nohut büyüklüğünde yuvarlayıp şekillendirin.
Diğer tarafta soğanı küp küp doğrayın sıvıyağında kavurun sonra salçalarını ilave edin .Soğan ve salçalar bütünleşince sıcak suyu döküp tekrar kaynamasını bekleyin.
Kaynayan suya hazırladığınız köfteleri atın ,arada bir karıştırmayı unutmayın.Tuz ayarını da yaptıktan sonra orta derecedeki ateşte pişmeye bırakın.Sıcak olarak servis edin.
Hazırlayacak Olanlara Kolaylıklar Dilerim...
15 yorum:
çok severim ama bulgurlu denememiştim ,ellerine sağlık nefis olmuş canım
Handeciğim çok nefis bir lezzet oluyor canım denemelisin.
öperim seni..
Bizde de çok yapılır bu yemek. Özellikle düğünlerde olmazsa olmazlardandır. Ama kıyma yerine tavuk konuluyor.. :) Ve oldukça zahmetli bir yemek. Ellerinize sağlık..:)
İncim tam benlik..şeker hastası olan bendeniz bulgurla iç içe yemekler tüketiyorum pirinçli yerine..
Canım ellerine sağlık bereketı bol olsun.
bende çok yaparım eşim adanalı nedeolsa:))
bayılırım tek fark içine soğan koymuyorum ben bu malatya usulü oluyor sanırım. ellerine sağlık inci ablam:))
ayy harika olur bu, İncim eline sağlık :)
Çok fazla et sevmediğim için bulgurlu olması beni cezbetti İncim. Deneyeceğim..
Ellerine sağlık..
Sevgiler..
bizde yaparız canım fakat isim farklı :)
ellerine sağlık nefis ezzetli
Öğünmek gibi olmasın bunu çok güzel yaparım ama bu adıyla hiç duymamıştım normal sulu köfte olarak biliriz ve hep bulgurlu yaparız. eline sağlık.sevgiler.
TARİFİNİZİ DÜN ALDIM BUGÜN ANNEMLE YAPTIK EŞİM ÇOK BEĞENDİ YEMEK KİTABIMA EKLİYCEM BU TARİFİ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SİZE :))
Sevgili yasemin,sayfamı ziyaret edip reçetelerimden birini denemenizden ve beğenmenizden çok mutlu oldum:)bende teşekkür ederim size.Her zaman beklerim:)
sevgilerimle...
İncim ben düzenli blog gezmediğim için hep kaçırıyorum çoğu şeyi :)) ahh şu instagram :) 2,5 senedir beni bağımlı yaptı :))
Ellerine kollarına sağlık..
Çook öpüyorum..
pelince
Pelinim,uzun zamandır blog güncellemiyor bizleri mahrum ediyorsun harika reçetelerinden canım:)tekrar çok teşekkür ederim.
Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum canım benim...
Merhaba bu köftenin aslında 1 eksik var.benim mmemleketinde az yeni işlemi yspiyorsunuz ama köfteleri kaynayan suya atmadan önce haslanmis nohutu atip bir müddet nohut kaynayinca köfteleri atip kaynatin.lezettine doyum olmaz.buda benden yani canodan.afiyet olsun. :)))
Değerli Adsız takipçim , önerilerinizi dikkate alacağım:)teşekkür ederim . Lütfen,yorum bırakırken adınızı da yazarsanız mutlu olurum.
Sevgiler...
Yorum Gönder