8 Mayıs 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA -2-

Aslında Baklayı pişirme şeklim tamamen annemden öğrendiğim şekildedir yani yöresel:))
Hemşerilerimle yemek konusunda sohbetlerimizde  onlarında özellikle baklayı  
 eski usul yani annelerinden öğrendikleri şeklinde hazırladıklarını öğrendim.
Eski usul bakla pişirme diyorum daha önce Burada  yayımlamıştım fakat  blogumu ilk açtığım
ve fotoğrafların kötü olduğu dönemlerden:))fotoğrafı saymazsak ,reçete çok sağlıklı:))bu şekilde hazırlamanızı  şiddetle tavsiye ederim.
Arada bir değişik  şekilde hazırlamayı denemekte fayda var elbette.Bu defa kavurarak hazırladım
farklı bir lezzet oldu.Bakla mevsiminde bol bol tüketmenizi öneririm hazırlanması tamamen arzunuza kalmış.Görüşmek üzere sevgiyle kalın...

Malzemeler:

1 kg bakla
2 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 su bardağı su
10-12 dal dereotu

Hazırlanması:
Öncelikle büyükçe bir tasın içine bol su doldurun ve içine 1 yemek kaşığı un atıp karıştırın.Kılçıklarından ayıkladığımız baklalar  biz diğer işlemleri yapıncaya kadar burada  karamadan beklesinler.
Bir tencereye küp doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun.Sonra tuz ve şekerini ilave edin .
Daha sonra  sularını süzdüğümüz baklaları ilave edin tencerenin kapağını kapatın orta ateşte baklalar pörsüyünceye kadar kavurun.
Sonra üzerine sıcak suyunu ilave edin.Su oranı tamamen sizin arzunuza kalmış yemeğin sulu olmasını isterseniz verdiğim ölçüden biraz daha fazla ilave edebilirsiniz.
Soğanlar ve baklalar yumşayıncaya kadar pişirin.Ateşten almadan önce ince doğradığınız dereotunu
baklaların üzerine serin.Tamamen soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını açmayın.
Tercihan  soğuk servis edin.
Afiyet Olsun...

8 yorum:

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok severim ben daha yapamadım bu sene,sevgiler..

İnci Yemek dedi ki...

Öznur'cuğum çok teşekkür ederim canım:)Bakla zamanı yeni başladı yerli üretimlerde devreye girerse
sanıyorum haziran sonna kadar devam eder canım.Hazırlamak için daha çok zamanın var anlaşılan:)
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

Hayatın Tatları dedi ki...

baklayı çok severim ama hiç pişirmedim. çok güzeel görünüyor ellerine sağlık.

Eylemin mutfagı dedi ki...

en sevdigim sebzedir bakla.bolular çorbasını yaparlar bende yapıyorum oda çok lezzetli oluyor.ellerine saglık.

Efe ve Eren dedi ki...

bayılırım baklaya :)ellerine sağlık:)

feray dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim çok güzel görünüyor. Bizdede dün bitti az kaldı artı onunda zamanı geçecek değerlendirmek gerek.
Sevgiler..

u.aydin dedi ki...

su baklayi hic denemedim ama bu yakinlarda denemem lazim galiba,zamanimi ne,tum blogcanlarim yayinda paylasiyor.ellerinize saglik,sevgilerimle.

pelince.com dedi ki...

Çok ama çok severim,bu hafta bende yapmalıyım İncim,kavurma yöntemini yazdım aklıma.. ellerine sağlık..