Buzluktan çıkarıp doğru tencereye bıraktım içine su falan eklemeden.Harlı ateşte karıştırarak ısı almasını sağladım ve ateşten aldım.Tencerenin kapağını kapatıp 3-5 dakika bekledim ve kabuklarını
neredeyse kendi kendine bıraktı.
Harika bir lezzet , kuru bakla ile aynı teknikde hazırlanıyor sadece kuru iç baklada, bakliyatlarda olduğu gibi akşamdan ıslatıyorsunuz tek farkı budur. Taze iç bakla ile şimdiye kadar Fava hazırlamamışsanız şiddetle tavsiye ederim..Özellikle balık sofrasına çok uygun.. Favanın yanısıra
şunlarada bakabilirsiniz...
Taneli mercimek çorbası
Dil balığı kızartması
Karides güveç
Pırasa salatası
Közlenmiş patlıcan salatası
Mısır ekmeği
Cevizli un helvası
Malzemeler:
1 kg taze iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağ(ajda çay bardağı)
1 tane büyük kuru soğan
1/2 limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu,tuz
2-3 su bardağı su(kontrollü eklenecek)
Hazırlanması:
Taze iç baklaların kabuklarını çıkarın ve büyükçe bir tencereye aktarın.Üzerine soğanı küçük küçük
doğrayın yağını ve 1 su bardağı suyu ilave ederek önce kaynama noktasına kadar harlı ateşte sonra orta ateşte pişmeye bırakın.
Tencerenin başından ayrılmayın arada bir karıştırın,soğanlar ezilmeye başlayınca limon suyu,şeker ve yeterince tuz ilave edin bu arada suyunu çekmişse sıcak suyu azar azar ilave edin.
Sonradan ekleyeceğiniz su ilavesinden endişelenmeyin ,pişmekte olan iç baklanın kıvamı koyu muhallebi gibi olmalı ,yanlışlıkla fazla su katılmışsa ocağın ateşini yükseltin.
Baklanın içindeki soğanlar pişinceye kadar su ilave işlemi yapacaksınız .Soğanlar yumşayınca kıyılmış dereotunu ilave edin son kez tuz ve şeker kontrolü yapıpı ateşten alın.El blendre den geçirip
istediğiniz şekilde veya kalıba bastırın.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Vaktiniz varsa benim önerim bir gece önceden hazırlanmasıdır...
NOT:
Ben toplamda 1,5 su bardağı su kullandım favayı hazırlarken.
10 yorum:
Fava nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
İnci hanım sayfama uğrarsan seni bekleyen bir ödülün var.Sevgiler
Annemler bayılırlar favaya,ben pek yiyemem ama kokusunu severim,ellerine sağlık..
Fava bizdede çok seviliyor. Harika görünüyor.
Ellerine sağlık İncim.
Sevgiler..
ellerine sağlık canım çok severim paylaşımların bol bol olsun inşallah sevgiler;))
Ohhh nefis!! Ellerine sağlık marifetli İnci ablacım benim! Tam za zamanı baklanın.:)
Nefisss
Bunu hiç denemedim.
Süper bir post olmuş
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Benim de denemek istediğim bir tarifti, paylaşımınız için teşekkürler.
Bende tarifinizi çok beğendim suan ilk kez deneyeceğim. Teşekkürler
Taze iç baklayı dondurucuda nasıl sakladığınızı öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim.
Yorum Gönder