Aslında Baklayı pişirme şeklim tamamen annemden öğrendiğim şekildedir yani yöresel:))
Hemşerilerimle yemek konusunda sohbetlerimizde onlarında özellikle baklayı
eski usul yani annelerinden öğrendikleri şeklinde hazırladıklarını öğrendim.
Eski usul bakla pişirme diyorum daha önce Burada yayımlamıştım fakat blogumu ilk açtığım
ve fotoğrafların kötü olduğu dönemlerden:))fotoğrafı saymazsak ,reçete çok sağlıklı:))bu şekilde hazırlamanızı şiddetle tavsiye ederim.
Arada bir değişik şekilde hazırlamayı denemekte fayda var elbette.Bu defa kavurarak hazırladım
farklı bir lezzet oldu.Bakla mevsiminde bol bol tüketmenizi öneririm hazırlanması tamamen arzunuza kalmış.Görüşmek üzere sevgiyle kalın...
1 kg bakla
2 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 su bardağı su
10-12 dal dereotu
Hazırlanması:
Öncelikle büyükçe bir tasın içine bol su doldurun ve içine 1 yemek kaşığı un atıp karıştırın.Kılçıklarından ayıkladığımız baklalar biz diğer işlemleri yapıncaya kadar burada karamadan beklesinler.
Bir tencereye küp doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun.Sonra tuz ve şekerini ilave edin .
Daha sonra sularını süzdüğümüz baklaları ilave edin tencerenin kapağını kapatın orta ateşte baklalar pörsüyünceye kadar kavurun.
Sonra üzerine sıcak suyunu ilave edin.Su oranı tamamen sizin arzunuza kalmış yemeğin sulu olmasını isterseniz verdiğim ölçüden biraz daha fazla ilave edebilirsiniz.
Soğanlar ve baklalar yumşayıncaya kadar pişirin.Ateşten almadan önce ince doğradığınız dereotunu
baklaların üzerine serin.Tamamen soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını açmayın.
Tercihan soğuk servis edin.
Afiyet Olsun...
8 yorum:
Ellerine sağlık canım çok severim ben daha yapamadım bu sene,sevgiler..
Öznur'cuğum çok teşekkür ederim canım:)Bakla zamanı yeni başladı yerli üretimlerde devreye girerse
sanıyorum haziran sonna kadar devam eder canım.Hazırlamak için daha çok zamanın var anlaşılan:)
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...
baklayı çok severim ama hiç pişirmedim. çok güzeel görünüyor ellerine sağlık.
en sevdigim sebzedir bakla.bolular çorbasını yaparlar bende yapıyorum oda çok lezzetli oluyor.ellerine saglık.
bayılırım baklaya :)ellerine sağlık:)
Ellerine sağlık canım benim çok güzel görünüyor. Bizdede dün bitti az kaldı artı onunda zamanı geçecek değerlendirmek gerek.
Sevgiler..
su baklayi hic denemedim ama bu yakinlarda denemem lazim galiba,zamanimi ne,tum blogcanlarim yayinda paylasiyor.ellerinize saglik,sevgilerimle.
Çok ama çok severim,bu hafta bende yapmalıyım İncim,kavurma yöntemini yazdım aklıma.. ellerine sağlık..
Yorum Gönder