7 Şubat 2013 Perşembe

TORTİLLA LAVAŞ LAHMACUN

 
Tortilla lavaşı ilk defa farketmem ile  birlikte lahmacun tarifini ürettim:))öyle çok hazırladık ki
sevdiklerimizle paylaştık, onlarda çok sevdiler:)Blogumu ilk açtığım  zaman  bu Tarifimi Paylaştım.
Öyle , acemice çekilmiş fotoğraf ve anlatım:))onları silmiyorum sayfamdan bilakis gurur duyuyorum:)nasıl basamak, basamak sayfamın düzeldiğini(şimarıkça oldu, fakat öyle yani:))sonra aynı  reçeteyi revizyona uğrattım:))son reçetem ile şimdilik  devam ediyorum.Tadım yapan  blogcanlarım da çok beğenerek yediler ve kendileri de hazırladı:)onların sayfalarından da bakabilirsiniz harika fotoğraflandırdılar ve iç malzemede biraz dokunuşlar yaptılar.Tijen'im,Tümay'ım,Sibel'im,vişnap'ım
çok pratik ve lezzetli oluyor şiddetle öneririm..
 
Malzemeler:
 1 paket lavaş (12 adetli olan)
350-400 gr. kıyma
1 soğan rendesi
½ demet maydonoz
2 adet domates rendesi
Tuz
Karabiber
 
Hazırlanması:
Soğanı ve domatesi rendeleyin veya çok ince de doğrayabilirsiniz.Maydanozu ince kıyın.Tüm malzemeyi kıymaya ilave edin yoğurun.Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Harcınız yumşak fakat çok sulu olmamalı.Hazırladığınız  kıymalı harcı,bir lavaşın üzerine ince bir tabaka halinde döşeyin.
Üzerini tekrar bir lavaş ile kapatın.Hiç yağ kullanmadan ,tercihen teflon bir tavada orta hararetli ateşte her iki tarafını kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis edin.Lahmacunda olduğu gibi yeşilliklerle servis ederseniz daha da lezzetli oluyor.
Kolaylıklar Dilerim...



 

18 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Vallahi incim bende çok defa yaptım ama anında tükendiğinden foto yok:( Gerçekten süper oluyor herkese tavsiye ederim. bende lavaşlı pizzalara sardım bu aralar. çeşit çeşit deniyorum onuda tavsiye ede seni kocamaaan öperim

İnci Yemek dedi ki...

Hilal'im senin de hazırladığını biliyorum ,sayfanda aradım acaba yanlışmı biliyorum dedim:)yorum bıraktığına çok sevindim canım:)öperim seni ve deniz kızımı..

sihirlirloklava dedi ki...

Ellerine sağlık..lavaşı değişik tariflerde kullanmayı ben de seviyorum..Lahmacunu hiç denememiştim,iyi fikirmiş..sevgiler.

Unknown dedi ki...

ablam ellerine sağlık bende denemeliyim
sevgiler

vişnap dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık senin tarifinle yapan biri olarak lezzet 10 numara olduydu.Yine yapacağım bayıldık bizler lezzetine.Afiyetler olsun canım İnci'mmmm.

İnci Yemek dedi ki...

Derya'cığım denemelisin canım beğeneceğini umuyorum:)

Bahar'ım çok pratik durum kurtarıcı bir reçete benden söylemesi:)

Vişnabım:)hatamı telafi ettim bağışla canım benim:)

Canlarım değerli yorumlarınıza çok teşekkür ederim,hepini sarılıp öperim...

ebrununmutfagindan dedi ki...

denemek gerek hoş ve pratik görünüyor

Ferkay dedi ki...

Ellerine sağlık İncim..

LaMa dedi ki...

aa twitter'da gorudgum, bahsini duydugum lahmacun bu demek. gercektne pek pratik, tavda oh oh.. yalniz kiyma tam pisiyor mu diye endiselendim? pisiyor degil mi:)

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili Lama,twitter'da gördüğün tarif budur canım:)hazırladığın iç harcı yukarıdaki fotoğrafta gördüğün şekilde hazırlayıp tavada pişirmeni öneriyorum:)kesinlikle kıyma çiğ kalmıyor pişiyor canım.
kolaylıklar dilerim.
sevgilerimle...

vişnap dedi ki...

Oyyy Ne demek İncimmmm deme öyle şeyler ben bu tür şeylere takılan biri değilim.Ben yapan biri olarak çok çok lezzetli olduğunu söyledim canımmm Oyyy bak yine canım istedi yarın yapsam mı?:))Yakında da senden yaptığım pepeçura tarifimi paylaşacağım canımmm çok öpüyorummm...

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

bende lahmacun yapacam diye kıvranıp duruyorum,çok pratikmiş birde hazır lavaşla deneyeyim,elleriniz dert görmesin,takipteyim sizi

vişnap dedi ki...

İncimmmm bugün aklıma bir vurdu bu nefis lahmacunun bir canım istedi ki eve geç geldim kıymayı dondurucudan çıkarttım ama çözülmek bilmedi bir türlü artık yarına nasipse yine yapacağım canımm çok çok öptüm .

bademlebuduk dedi ki...

fırında pişse nasıl olur ?

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili Bademle Buduk,Fırında da denedim memnun kalmadım ,zira fırın lavaşları çok kurutuyor lahmacun lezzetinden faklı bir tat oluyor.Ayrıca fırın tepsisine iki tane lavaş sığdırabiliyorsunuz,buda ayrıca zahmet fırının başında beklemek.
Aslında sizinde denemenizi isterim,Lavaş ile lahmacun yapmaya başlayınca bir tanesini fırına atıverin belki sizler beğeneceksiniz:))
Sevgilerimle...

bademlebuduk dedi ki...

inci yemek, bilgi için teşekkürler, sen denemişsen benim için olay bitmiştir.
Tavada deneyeceğim :)

İnci Yemek dedi ki...

Bademle buduk,teşekkür ederim önerimi dikkate aldığın için:)şimdi sonucuda merak ederim ben:))
bilgilendirirsen çok mutlu olurum:)
kucak dolusu sevgiler...

yemek tarifleri dedi ki...

harika görünüyor elinize sağlık