6 Mart 2013 Çarşamba

AZMAN LAHANA KAVURMASI

Yukarıdaki  AZMAN LAHANA fotoğrafı google dan alıntıdır...
 
Herkese sevgiler selamlar.Vakit buldukça ,arşivde bekleyen  reçeteleri yayımlamak için çok acele ediyorum, zira mevsimi geçip gitmeden şahane lezzeti denemenizi önereceğim:)) Evet  efenim,yukarıda gördüğünüz  fotoğraftaki sebze "Azman Lahana" adı ile semt pazarlarında satılıyor.Semt pazarı,evime çok uzak .Aslında çok da severim pazar gezmesini.Sorun satın aldığım paketleri taşımak da:))"her defasında kendime söz veririm sadece azman lahana alıp döneceğim"nerde:)tablo gibi, renk, renk dizilmiş sebze ve meyveleri görünce biraz ondan biraz bundan derken yolun yarısında elimdeki ağırlıklardan ancak ayılıyorum," hangi ara aldım bunları"diye Eve döndüğümde ne durumda olduğumu, tahmin edin artık:)acele ,acele  sebzeleri  doğruyorumfarkediyorum ki;sebzeyi  tanımayanlar  için fotoğraf çekmemişim:)bu sebeple Netten bir taneçaldım sizin için:))bloggerlere musallat hırsızlar,işlerini biliyormuş yani ,çok kolay.. emek vermiyormuşsun:))umarım bende alışkanlık yapmaz:)))Bugün çok konuşasım var anlaşılan:)sonraki postlarda konuşmaya devam ederiz.Şimdi nasıl hazırlamışım işte reçete.Görüşmek üzere...
 
Malzemeler:
 
1 kg azman lahana
2 tane orta boy soğan
1 tane büyükçe patates
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pul biber
 
Hazırlanması:
Lahanaları yıkadıktan sonra orta irilikte doğrayın.Patatesleri de  soyup küp küp doğrayın ve lahanalara ilave edin.Büyükçe  bir tencerede,kaynamış bol su ile sebzeleri haşlayın.Çok haşlarsanız
sebzeler tekrar soğan ile kavrulacağı için ezilir.Bu sebeple kontrol ederek yani lahana yumşamaya başladı anda ocaktan alıp  sularını süzün kevgirde beklesin.Diğer tarafta,küp küp doğradığınız soğanların üzerine sıvıyağ ekleyip sotelemeye başlayın.Kısık ateşte, arada bir karıştırarak ( neredeyse soğanın pişme  kıvamına kadar)kavurun.Daha sonra lahanaları ilave edin,bir defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Çok kısık ateşte,arada bir karıştırarak  soğan ve sebzeler iyice pişinceye kadar ocaktan almayın.Hazır olan lahana  kavurmasını  ocaktan aldıktan sonra vaktiniz varsa tencerenin kapağını açmadan ılınmasını bekleyin.Servis ederken karabiber ve pul biber serperek servis edin.
Afiyet Olsun... 



11 yorum:

kırmızı ekoseli battaniye dedi ki...

en sevdiğim lezetler birbirini bulmuş. bunu hemen denemeliyim..elinize sağlık.

İnci Yemek dedi ki...

Canım ,mutlaka denemelisin vazgeçemeyeceksin bu sebzeden:)
Azman lahanayı haşlayıp buzluğa da kaldırabilirsin bu şekilde de bekleyebiliyor.
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerinize sağlık, harika bir lezzet gerçekten. Bir Karadenizli olarak ben lahanayı hep mısırlı pişirdim, öyle gördüm, patates fikri çok ilgimi çekti. Yorumda bahsettiğiniz patatesli yöresel dolma tarifini de paylaşırsanız, mutlaka denemek isterim. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Merhabalar İnci hanım,azman lahanayı ilk sizden duydumm..Bizim bildiğimiz lahanadan bir farkı varmı acaba..Ellerinize sağlık,süper bir lezzet olmuş..Blogunuzuda çok beğendim,lezzetler ve paylaşımlar süper..hemen takibe alıyorum..Banada beklerim..sevgiler wwww.nurlumutfakta.blogspot.com..

İnci Yemek dedi ki...

Birsel'ciğim,bugün azman lahana reçetelerinde pişti olduk seninle:)
biz yemeği hazırlarken ıspanak ta olduğu gibi hazırlıyoruz aynı şekilde yapraklarını dolma olarak kullanıyoruz.Dolma tarifini daha önce yayımlamıştım.
http://inciyemek.blogspot.com/2011/02/patatesli-mancar-dolmasi.html
Dolmalar etiketli.oradan bakabilirsin.Sofra dergisine konuk olduğumda,dergide de yayınlanmıştı.
Senin de ellerine sağlık canım:)ben de senin yemek reçeteni deneyeceğim.
öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili nursen,öncelile ziyaretinize ve benim için değerli yorumunuza çok teşekkür ederim:)
Azman lahana beyaz ve kara lahana karışımı olan bir sebzedir.İnanılmaz lezzetlidir şiddetle tavsiye ederim:)
Yorumları da dikkate alınız:)
Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

pelince dedi ki...

Azman lahana diye bilmiyordum incim :)) nefis olmuş,daha önce böyle yememiştim.. ellerine sağlık..

Ferkay dedi ki...

Azman lahanayı ben buralarda hiç duymadım ama özellikle arayacağım İncim. Ellerine sağlık canım, tadını merak ettim..

İnci Yemek dedi ki...

pelinim,ferayım mutlaka bulun ve deyeyin derim:)bakalım sizde beğenecekmisiniz.
öpüyorum ikinizide...

vişnap dedi ki...

Canım bizim buralarda Karadenizli nüfus çok olduğu için bir kaç senedir alır pişirim hep, eşim Karadenizli ya bayılıyor yöresel lezzetlere .Dediğin gibi çok lezzetli oluyor,ellerine sağlık can arkadaşım sevgilerimle..

lezzettabağı dedi ki...

Bu lezzeti merak ettim doğrusu ama güzel olacağını tahmin edebiliyorum en kısa zamanda bende denemeye çalışacağım. netten zaman zaman bende foto almak zorunda kalıyorum sizin de yazdığınız durumlarda ama mutlaka belirtiyorum önemli olanda bu zaten.. sevgiler.