15 Haziran 2013 Cumartesi

DENİZ BÖRÜLCELİ ENGİNAR SALATASI

 Tüm  takipçilerime sevgiler  selamlar.Öncelikle ,yarın babalar günü,anneler kadar değerli  hanelerin  direği, çocukların güvencesi ve kahramanı tüm babaların ,baba adaylarının gününü kutlarım efenim:))
Umarım vaktinde ,hepiniz yeterince enginar depolamışsınızdır:)şu sıralar bizim hanede pek revaçta çok severek yiyoruz ,şiddetle tavsiye edeceğim bir salata.Tarif sofra dergisinden.
Sağlıklı ,huzurlu hafta sonları dilerim.Görüşmek üzere...

Malzemeler:
4 tane enginar
1 demet deniz börülcesi
1 limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
5 çorba kaşığı zeytinyağ
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı balzamik sirke(evde yoksa,üzüm sirkesi olabilir)
1 tane havuç
1/2 dereotu(ben kullanmadım)

Hazırlanması:
Öncelikle enginarları yayvan bir tencereye çukur kısımları tencerenin tabanına bakacak şekilde yerleştirin.Üzerine 1 su bardağı su ve 1/2 limon suyu çok az tuz ilave edin kısık ateşte pişmeye bırakın.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Pişme esnasında sadece bir defa ters düz çevirin.Mümkün olduğunca tencerenin kapağını açmayın. Ateşten alınca  yine tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Diğer tarafta 7 su bardağı su ile  doldurduğunuz tencereye karbonatı atın kaynamaya bırakın.Yıkanmış deniz börülcelerini ilave edip pişmeye bırakın.KESİNLİKLE tuz kullanmayın,börülceler yeterince tuzludur.Börülceler,takriben 10-15 dakikada  pişecektir.Yeşil kalması için,pişen börülceleri 5 dakika soğuk suyun içinde bekletin.Sonra süzgeçe alıp süzülmeye bırakın.
Şimdi nasıl ayıklayacağız;Aşağıda fotoğrafladığım gibi  börülceleri bir ucundan tutup,elimiz ile çekerek kılçıklarından sıyıracağız .Hiç endişelenmeyin, çok kolay sadece biraz vaktinizi alacak.
Ayıkladığımız börülceler,süzgeçte süzüle dursun,diğer tarafta sosu hazırlayalım.Rendelenmiş sarımsak,zeytinyağ,1/2 limon suyu,balzamik sirke hepsini kendi arasında karıştırıp
içine börülceleri ilave edip karıştırın.
Havucun kabuklarını kazıyın ve jülyen bıçağı ile dilimleyin veya rende ile  rendeleyin.
Soğumuş olan enginarları servis edeceğiniz tabağa dizin.Üzerine önce havuçları ,sonra deniz börülcelerini paylaştırın.İstenir ise ince doğranmış dereotu serpin ve servis edin.
Hazırlayacak Olanlara Kolay Gelsin...



2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis olmuş.enginarı hiç böyle denemedim,bu ikiliye bayıldım..hemen deneyeceğim..sevgiler..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis olmuş.enginarı hiç böyle denemedim,bu ikiliye bayıldım..hemen deneyeceğim..sevgiler..