5 Mayıs 2009 Salı

Dana Ciğer Tava


Herkese sevgiler selamlar.Ciğer tava ciğer sevenlerin bildiği tarif .sayfamda bulunması için yayımlıyorum bende herzaman hazırladığımın dışında bir tat hazırladım neydi,ciğeri yıkamadan unlayıp kızartıyordum bu defa yıkadım bence değişen bir şey olmadı sadece içim biraz daha rahat yedim:)birde oktay usta püf noktası unun içine tuz ve bir tatlı kaşığı karbonat ekledim
değişiklik tuz sertleştirmedi ciğeri ve üzerindeki un güzel sardı ciğeri ve yumuşacık oldu.denemek isteyenler içindi."Arnavut Ciğeri"tarifime de bakabilirsiniz...
Hazırlanması:
Ciğeri dilim dilim doğradım yıkadım süzgeçte süzülmeye bıraktım.Bir miktar unun içine tuz ve bir tatlı kaşığı karbonat ekledim karıştıdım ciğerleri bu una bulayıp elek içinde topladığım ciğerlerin fazla ununu eledim kızdırılmış yağda kızarttım.

7 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

ciğeride severim nasılda güzel pişmiş ellerine sağlık

TAZENANE dedi ki...

Canım herkezin bildiği bir tarif ama ne kadar güzel bir tarif. İnsanın görünce canı çekiyor. Afiyetler olsun.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

kubra zeynep kara dedi ki...

çok güzel görünüyor vallahi:)
ellerine sağlık.
bu arada sayfan çok güzel artık hepp buralarda da olacağım:)

meltemmutfakta dedi ki...

İnci'cim eşim çok seviyor.Harika görünüyor.Bak iyi hatırlattın çok uzun süredirde yapmamıştım.Eşime bir sürpriz yapamlıyım.
Sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com

Narince dedi ki...

Ciğeri nasıl sevdiğimi duymayan kalmadı zaten. Soğan da ne güzel yakışmış yanına. Karbonatı bilmiyordum, bilgi için teşekkür ederim sevgili İnci.Ellerine sağlık, görüşmek üzere canım.

Unknown dedi ki...

BEN CİĞER YİYEMİYORUM MALESEF:(( AMA SEVENLER İÇİN ELLERİNE SAĞLIK CANIMA FİYET OLSUN SİZLERE...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Birazda sirkede bekletirseniz harika olur:)

Çok severim ciğeri ben..

Ellerinize sağlık..