3 Mart 2010 Çarşamba

Milföyden Gül Börek




Herkese sevgiler selamlar arkadaşlar

izleyenlerim.pc. tamiratlarından oğlum sorumlu idi:))o şimdi asker ve bize beş ay bozulmaz deyip ikna etmişti:))şimdi bir tek benim pc. çalışıyor ev kıyamet :))bütün gün bitmeyen işlerden vakit bulamayan ben ,akşam olunca paylaşmak durumunda kalıyorum bu benim için çok fena :))acil çözümlenmesi gereken bir durum.Ailemizin oğlu

gibi saydığımız necmettinciğimi

aradım eşi ayşecim ve prensesimiz

begümle birlikte evimize geldiler çok hoş vakit geçirdik birlikte:)) TV. de bozulmuştu bu arada onu da elden geçirdi necmettin bozuk olan pc.yi aldı gitti.İyi de şimdi buradan izliyor sanıyorum:))necmettin evde yangın var :))lütfen elini çabuk tut..Arkadaşlar

bu ara sınırlı vakitten hepinize yetişemiyorum ne olur gönül koymayın:))umarım kısa sürer..

Şimdi bu nefis börek nasıl hazırlanmış anlatmak isterim,gerçekten nefis bir börek abartısız on yıldır yapmamıştım malum sayfada yayımlanacak diye listede bekliyordu:)ilk misafirde hazırlandı söylemesem hiç kimse anlamadı milföy olduğunu :))hamur hazırlayıp eldeaçtığımı sandılar çok beğenildi:))şiddetle tavsiye ederim,hem kolay hem doyurucu bir börek .

Malzemeler:

10 tane milföy hamuru

3-4 tane haşlanmış patates

küçük bir kase kıyma

1-2 kuru soğan

1/2 kahve fincanı sıvıyağ

tuz,karabiber

un+nişasta karışımı

Hazırlanması:

Öncelikle haşlanmış patatesler rendelenir,üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ dökülüp karıştırılır ki yapışmasın.Daha sonra soğan yemeklik doğranıp , kızdırılmış sıvıyağda biraz kavrulur,kıyma ilave edilip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir, sonra ateşten alınır.Tuz ve karabiber ilave edilir. istediğiniz başka baharatlarda ilave edebilirsiniz.

Börek içlerini soğumaya bırakalım bu arada milföyleri tek tek açıp oda ısısında yumuşamasını sağlıyalım.Bir kareyi un ve nişasta karışımı ile unlayalım merdane veya oklava ile açabildiğimiz

kadar ince açalım ,kenarlarının eğriliği hiç önemli değil endişelenmeyin içini yağlamadan önce rende patatesi her tarafına serpin sonra kıymalı harcı serpin çok olmasın hamuru sarmanız zorlaşabilir,Daha sonra rulo sarın ,rulo sarılmış hamuru kendi etrafında çevirerek gül haline getirin.Üzerine sıvıyağ ile inceltilmiş yumurta sarısı sürün biraz çörek otu serpince doğru önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırına.Nar gibi kızarınca olmuş demektir ılınınca servis edilir.


16 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

İnci hanım elinize sağlık nefis olmuş.Gece yorum yazmak çok zor oldu çünki böreği görünce canım çekti.Kucak dolusu sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

Unknown dedi ki...

İncim gerçekten börekler milföy gibi durmuyor milföy bana biraz ağır geliyor o nedenle çok sık kullandığım bir malzeme değil aslında ama senin börekleri görünce biraz fikrim değişti
ellerine sağlık canım

İnci Yemek dedi ki...

Deryacım mutlaka denemelisin:)benden de sana kucak dolusu sevgiler canım..
Kendimce canım:) o bildiğin milföy tadı kesinlikle yok mutlaka denemelisin.öpüyorum canım..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İnciciğim böreği görünce yanlış isim mi dedim . Gerçektende milföye benzemiyor açma gibi çok güzel olmuş eline sağlık.Sevgiler.Mine

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok hoş görünüyor.Ellerinize sağlık.Milföyleri açarken un ve nişaşta koymak hiç aklıma gelmedi,teşekkürler.Sevgilerrrr....

LEMAN dedi ki...

tam benlikmiş canım bu mutlaka yapacağım ellerınie ve fikrine sağlık

İnci Yemek dedi ki...

Minecim tadı anlattığım gibi nefis oluyor :)
mutlaka denemelisin.öpüyorum canım..
Annemineli teşekkür ederim:))söylediğim gibi
çok uzun süre hazırlamadım,hamuru açarken biraz zorlandım sadece un ile sonra katmer poğaça aklıma geldi, orada un ve nişasta birlikte kullanıyorum neden olmasın dedim sonuç çok başarılı ve çok daha hızlı oldu:)
Lemancığım çok özledim canım seni:))yarın hemen prenseslere hazırla çok kolay bir börek canım:))
hepinizi çok öpüyorum arkadaşlar..

susamcorekotuFeriha dedi ki...

en kısa zamanda yapmak isterim şifa olsun sevgiler

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

susamcörekotu mutlaka denemelisiniz güzel bir lezzet:)kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..
sevgili filiz hoşgeldiniz:))güzel günlerde görüşmek üzere:)sıcacık sevgiler..

nurşen dedi ki...

Canım benim,çok zordur bilirim pc.yi paylaşmak.Benimki bozulduğu zaman oğluma nasıl diller döktüğümü bir ben bilirim :)
Böreğin süper görünüyor canımın içi ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
Bu yoğunluğunun arasında ben de seni çanta mimiyle mimledim :) Cevaplamasanda kırılmam canım.
Sevgiler

Özlem dedi ki...

Yufkadan yapardım ama milföyden hiç yapmamıştım, bu kadar güzel göründüğüne göre bir dahaki sefere denemeli, ellerine sağlık.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

oy oy oy öyle bir anlatmışsın ki hemen yapıp yiyesim geldi valla incim:)ah bu iştahlı halim ne olacak hiç bilmiyorum:)))
ellerine kollarına sağlık canımmmmm
nefis görünüyor nefisss.
kocaman öptümmmm,sıkı sıkı da sarıldım:)

Hazanyagmuru dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYOLAR BU ARADA HER EVE BİR NEJMETTİN LAZIM GALİBA BİR NEJMETTİNDE BENDE VAR OĞLUMUN OKUL ARKADAŞI NE ZAMAN NETTE SORUN OLSA CAĞIRIRIM BAZEN AMANNNNNNN TEYZE SEN ÖRGÜ ÖRSENE DİYE TAKILIR AMA HEMENDE YAPAR SEVGİLER SELAMLAR İZMİRDEN HAYIRLI CUMALAR DİLERİM

İnci Yemek dedi ki...

İlahi fatmacım çok güldürdün beni:))allah da seni güldürsün canım:)hayırlı cumalar..

İnci Yemek dedi ki...

Nurşencim canım en kısa zaman da mim cevapları gelecek canım.öpüyorum
sevgili özlem hoşgeldin:)denemelisiniz çok nefis bir börek oluyor:)sevgiler..
zeynebin kilo derdi bizde de var canım:))
kıyafet buluncaya kadar devam tatlım:)hiç üzme canını:))ben de en kocamanından:)) öpüyorum canım..