Kar altındaki istanbuldan ,herkese sıcacık selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. Ocak ayı dediğimiz zaman işte böyle olmalı değilmi arkadaşlar:)neredeyse yıllardır kar görmedi sayılır istanbul tabii kendi bakış açımdan yazıyorum :)bu havada dışarıda çalışanlara ,dışarı çıkmak
zorunda kalanlara Allah kolaylıklar versin.Ülkenin her tarafına karlar yağar soğuk olur fakat burası istanbul:)başkadır bizim buranın soğuğu ve karları:))hayatın her alanı felçtir ,bir bardak yağmur yağsada böyledir bir avuç kar yağsada:))neyseki yeni neslin kar yağıyor diye cıvıl cıvıl sesleri
mutlulukları paha biçilemez:)Yazdan kurutmuştu anacığım patlıcanları ,aşağıda kurutulmuş hallerinide fotoğrafladım.Önceleri uzun uzun dilimleyip kurutuyordu ,uzun zamandır yuvarlak doğrayıp kurutuyoruz böyle olması daha şık oluyor aslında:)Şimdi hava soğuk ve karlı ,kuru patlıcan yemeğinin tam sırası.Ellerinde kuru patlıcan olanlar varsa denemelerini öneririm.Ben yine zeytinyağlı pişirdim vazgeçemiyoruz zeytinyağlı yemeklerden:) çokk arada bir kavurmalı veya içine etsuyu ilavesi ile pişirdiğim de oluyor:)arzunuza kalmış etli,kavurmalı ,et suyu ile nasıl hazırlamak isterseniz."BURADAN"bakabilirsiniz.
Ben nasıl hazırlamışım işte tarifi.Görüşmek üzere...
Malzemeler:
100-150 gr kuru patlıcan
2 orta boy kuru soğan
1/2 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı dolusu domates+biber salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanması:
Öncelikle patlıcanları haşlamamız gerekiyor.Bol kaynar su içine patlıcanlarımızı atıp bir iki taşım kaynatalım,çok fazla yumşamasın zira pişme işlemi yemek sırasında da devam edecek bunu da göz önünde bulundurun. Haşlanmış patlıcanların suyunu süzün ve kara suyu çıkması için ılık suyun içinde bekletin,bir kaç kez patlıcanların suyunu değiştirin ve süzgeçe alıp süzülmeye bırakın.Siz bu arada bir tencereye zeytinyağını boşaltın üzerine küp doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın.Salçalarını ve patlıcanları ilave edin.Üzerine 2-3 su bardağı sıcak su veya etsuyunu
dökün.Yemek kaynayınca yıkadığınız pirinçleri ilave edin tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.Kuru patlıcan yemeği suyunu çekmişse suyunu birden çok doldurmayın her zaman azar azar sıcak su ilave edin kendi istediğiniz doğrultuda.Yemeğin içinde pirinç olduğu için su ayarlaması ancak böyle olacaktır.
Tercihan ılık olarak servis edin...
14 yorum:
Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.
Sevilim teşekkür ederim canım:)
öperim seni...
Ellerine sağlık. Çok severim patlıcanı.
Ahu'cuğum bizde severek yiyoruz canım her halini:)
öperim seni..
Mis gibi kokan kuru patlıcan, bende zeytinyağlı seviyorum. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
annemde çok yapar inci ablacım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler
Ellerine sağlık ablacım dolmasını duydum ama yemeğini ilk kez gördüm hımmm yemek isterdim afiyet şeker olsun. öptüm sevgilerimle...
Ben İstanbulun kar görmeyen yerlerindeyim malesef. Ne garip memleket. Bu arada kuru patlıcanlar nefis olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)
Ya şu patlıcanın kurusu da lezzetli ıslağı da!!:) Ellerine sağlık İnci ablacım. Birkaç gün bakamadım döktürmüşsün yine:) Ben karar verdim. Yıllık iznimin bir haftasını sizde kullanıcam. Bol bol yiycem bunlardan:)
ellerine sağlık inciabla. ben diyarbakırdayken çok kuruturduk.
Canım, patlıcan olsunda kuruda farketmez,ellerin dert görmesin çok lezzetli görünüyor.Kocaman öptüm....
kurupatlıcanın pişerken yaydığı kokuya bayılıyorum..ellerine sağlık canım..sevgiler
Patlıcanı da, kurusunu da çok çok severim biliyorsun. Hem annenin hem senin ellerine sağlık İnci'm.
İncim bende bugun kuru patlıcanı yoğurtlu sarmısaklı yaptım bu şekilde de deneyeceğim ellerine sağlık sevgiler..
Yorum Gönder