Balık sofrasının tatlılarından bir tanesiydi vişneli ayva tatlısı.Yeşim'ciğimde görür görmez
mutlaka denemeliyim demiştim,yanılmamışım:))enfes bir lezzet olduğu kadar hazırlaması çok da pratik.Şiddetle öneririm herkes hazırlamalı bu tatlıyı:)malzemesi meyve olduğu için oldukça hafif
elbette.Daha önce hazırladığım Cevizli Ayva Tatlısını da tavsiye ederim fotoğrafı çok kötü olabilir:))
acemilik günlerinden hatırası var:)siz sadece tarife bir göz atın.
Malzemeler:
3 tane orta boy ayva
Ayvanın bütün çekirdekleri
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı donmuş vişne
1,5 su bardağından iki parmak az vişne meyve suyu
2 tane çubuk tarçın
Hazırlanması:
Ayvaların kabuklarını soyun ,ortadan ikiye kesip bir kaşıkla veya parizyen kaşık ile çok daha kolay oluyor çekirdek kısımlarını oyarak çıkartın.Düz bir tencereye dizin üzerine ayva çekirdeklerini,toz şekerini ,çubuk tarçınları ve vişne suyunu ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın.Kaynadığı zaman kısık ateşte yumşayıncaya kadar pişirin.Arada bir ayvaları zedelemeden
ters yüz çevirin vişnenin suyunu ayvaların üzerine kaşık ile gezdirin.Ayvaların parlak ve ballı olmasını sağlarsınız.Ayvalar iyice yumşayıp suyu da çekirdeklerinden sebep yoğunlaşacaktır.
Ateşten alıp tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Ayvaları servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine biraz vişne ve kremşanti ile doldurup servis edin..
5 yorum:
ayyy bayıldım harika görünüyor ayva tatlısı ellerinze sağlık inci hanım.Sevgiler
Eline saglik canim cok guzel olmus
Bende hazirladim cok begendik
Artik ayva tatlisini visneli hazirlarim afiyet olsun
Sevgiler
görüntüye bayıldığım andır ellerine sağlık canım :)
ay ay ay
cok güzel olmusss
:-))
Bu kış bir ayva yapamadım desem. Her Cuma alayım diyorum unutuyorum. Ellerine sağlık İncim öperim
Yorum Gönder