25 Mart 2012 Pazar

MİLFÖY BURGULARI


Tüm misafirlerime sıcacık pazar gününden selamlar sevgiler. Daha önce de yazmıştım, soğuk günlerden ertelenmiş işlerime tüm hızı ile devam etmekteyim, bu sebeple blogumu güncellemede
gecikmeler oluyor. :)) Yorucu günler içindeyim arkadaşlar, bu da geçecek elbette daha önceleri olduğu gibi. Tek üzüntüm; sizlerin ziyaretine gelemediğim için, çok üzgünüm. Biliyorum ki biz bloggerler birbirimizi çok iyi anlayabiliyoruz ve destekliyoruz. :) Bu anlamda daha önceki postlarıma yorum bırakan herkese çok teşekkür ederim.
Geçen gün telefonum çaldı, "ablacığım ben Şefika" diyor. :)) Öyle sevindim ki anlatamam. Telefonumu bulmuş sohbet ettik, yetmedi elbette. Dünya gözü ile görüşünce de kaldığımız yerden devam edeceğiz. :)) Blogger olmak böyle bir şey işte arkadaşlar, anlatılması güç fakat yaşanılması çok keyifli.
Bir kez daha anladım ki, biz büyük bir aileyiz gerçekten. :) Hele hele duygular ile akıllar örtüşüyorsa, tadından da yenmiyor cinsinden. :)) Uzun aralıklar olunca anlatacaklarımı daldan dala atlayarak yazmak istedim. :) Milföylü Burgu reçetesinden önce, satın alacağınız milföy hakkında birkaç not yazıp tarife geçmek isterim. Benim düştüğüm yanlışa düşmemek için, satın aldığınız milföyde içindekilere ve son kullanma tarihine mutlaka bakınız. Son kullanma tarihinin bitmesine hayli zaman olmasına rağmen depolamadan kaynaklı; önce çözülmüş daha sonra tekrar donmuş milföylerin birbirbirine yapışık olduğunu, çok taze milföyün ise paketin içinde tane tane ayrıldığını görürsünüz. Bu konuya dikkatinizi çekmek istedim. Çok önemli nokta ise; içindekiler kısmını çok dikkatle incelemenizdir. Çok güvendiğiniz bir firma bile olsa mutlaka firmanın öne çıkardığı malzemenin yüzde kaç oranında kullanıldığına bakmadan ürünü satın almayın. Yine çok pratik bir tarif, piknik günleri için  mükemmel bir atıştırmalık, tavsiye ederim.
Fotoğraflarla da anlatmaya çalışacağım. Şimdilik sevgi ile kalın görüşmek üzere...

Malzemeler:
1 paket milföy
250 gr beyaz peynir
7-8 dal maydonoz
1 yumurta sarısı

Hazırlanması:
Donmuş milföyleri çok çözdürmeden bir tanesinin üzerine peynir ve maydanoz karışımından her tarafına gelecek şekilde serin ve diğer milföyü üzerine kapatın. Eliniz ile bastırın ve parçalamadan uzatabileceğiniz kadar enine ve boyuna uzatın. Daha sonra 3'e veya 4'e çubuk şeklinde kesin. Her dilimi ters yöne çevirerek burgu oluşturun, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Yumurta sarısını bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile inceltip milföy çubuklarının üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun...



8 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

hem pratik hem lezzetli ellerine sağlık..sevgiler

Unknown dedi ki...

Cok güzel görünüyor ellerinize saglik afiyetler olsun.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar, hımmm olsa da yesek :),

yeşim dedi ki...

enfes oluş incicim ellerine sağlık canım.güzel bir hafta diliyorum.öptümmmm.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Milföyler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Tümay Öztürk dedi ki...

Ohhh ne güzel mis gibi. hem pratik hem lezzetli. Şu milföy ne güzel bir mucizedir di mi:))) Ellerine sağlık İnci ablacım:)

İnci Yemek dedi ki...

Canlarım benim için çok değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim.En kısa sürede hepinizi tek tek ziyaret edeceğim:))
hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...