24 Haziran 2013 Pazartesi

TEPSİ POĞAÇASI

 Tüm takipçilerime sağlıklı,huzurlu bir hafta  diliyorum.Bir kaç yazımda bahsettiğim gibi hırsız site, malesef yazılarımı rss ile almaya devam ediyor.Aslında sadece benim değil çok sayıda tanıdığım arkadaşlarımın tariflerini de aynı yol ile sayfasına taşıyor .Hırsız sayfayı caydırınca kadar daha önceki yazılarımda bilgilendirdiğim parağrafı bundan sonra her yazılarımın arasına ekleyeceğim.Verdiğim kirliliği ,lütfen bağışlayınız:))
"Sevgili takipçilerim, hırsız bir site sayfamı otomatiğe bağladı ben tarifi yazdığım andan itibaren 1-2 dakika sonra hırsız sayfada yayınlanmakta.Fotoğraflarımın üzerinde adresim mevcut lütfen başka sayfada olanlara itibar etmeyiniz.Gösterdiğiniz hassasiyete şimdiden çok teşekkür ederim.inciyemek.blogspot.com"
Klasik poğaça reçetesi ile haftaya başladım:)çok kolay,evdeki olan malzemelerle, lezzetli bir poğaça oluyor.Benim gibi tembel gününüze denk gelmişse hemen tepsiye bastırıp 15-20 dakikada ister sabah ister ikindi kahvaltısına yetiştirirsiniz:)
Görüşmek üzere,sevgi ile kalın...
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ(ince belli olandan)
1 çay bardağı yoğurt
1 tane büyükçe yumurta(sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı  yağlı beyaz peynir
aldığı kadar un(2 su bardağı kullandım)
Üzeri İçin:
susam,çörek otu

Hazırlanması:
Sıvıyağ,yoğurt,yumurta akını bir tasa döküp iyice karıştırın.Peyniri ilave edip
harmanladıktan sonra yavaş ,yavaş un ilavesi ile yoğurmaya başlıyoruz ,tam bu arada kabartma tozunu ekliyoruz.Peynirinizin tuzunu göz önünde bulundurarak  kendi damak lezzetininize göre tuz ekleyin.Çabuk toparlanan bir hamur oluyor,hamur elinize yapışmayıncaya kadar un ilave edin.Ben 2 su bardağı ile hamuru oluşturdum en fazla yarım su bardağı daha un  yeterli olacaktır.Poğaça hamurunuzu yağlanmış 26cm tepsiye elinizle bastırarak eşit şekilde yayın veya limon büyüklüğünde parça kopararak  tek tek şekillendirin,arzunuza kalmış. 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile inceltilmiş yumurta sarısını poğaçanın üzerine sürün.Susam,çörek otu serpip önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,poaçan hem pratik hemde çok lezzetli olmuş..Bu hırsızlardan usandık artık..Emeğe hiç saygıları yok,üstelik birde yüzsüzler..Ama takipçiler dsteklyor..Hırsız sayfa hangisi çok merak ettim..

Unknown dedi ki...

Uyardığın için teşekkür ederim İnci'ciğim. Hemen çalmış arkadaş benim tarifi.. Bundan sonra fotoğraflarımın üzerine isim yazacağım.

Poğaçan harika görünüyor, pratik olması da ayrı güzel tabi.. Ellerine sağlık, sevgiler..

MUTFAKISTAN dedi ki...

Ellerine saglik cok guzel gorunuyor
Hirsiz siteler maalesef var ve cok terbiyesizler yazdiginda garip cevap veriyorlar ben artik biktim ve biraktim