2 Ocak 2012 Pazartesi

ACTİFRY'DA FINDIK KAVURMASI


Tüm  değerli misafirlerime selamlarımı gönderiyorum.Actifry'ı  olanlar  şöyle yanı başıma gelsinler:))olmayanlar da dikkatle incelesinler lütfen:))actifry marifetleri say say bitmiyor zira.Bir önceki post'um da  doğal  fındık ile ilgili çalışmalarımdan bahsetmiştim:)evet uzun zamandır , memleketimizden getirdiğimiz fındıkları bu şekilde kavurup tüketiyorduk  fakat  sayfama yazmak için sıra bekiyordu:)
Fikrimühim ve Tefal dostumdan yeni  reçetelerde  gelince dosya oluşturma zamanı geldi de geçiyor.
Her ne kadar yeni yıl'ı karşılamaya yetiştiremesemde:))kış günlerinde de  besleyici bir atıştırmalık
olarak sehpalarımızın üzerinde bize göz kırpacak:))
Fikrimühim ve Tefal ,denemelerim için   baharatlı çerez  reçeteleri göndermişlerdi onları da denedim gerçekten enfes oldular:)bir sonraki post da bu çok pratik tarifleri vereceğim şimdi
Organik fındığımızı nasıl kavuruyoruz:)

Hazırlanması:

Yaklaşık yarım kg ayıklanmış fındığı Actifry'ın haznesine  boşatıp saatini 5 dakikaya ayarlıyorsunuz.
Süre sonunda kavrulan fındıkları temiz bir mutfak bezinin üzerine  döküyorsunuz.
Bezin arasında oğuşturarak kavrulmuş  iç kabuklarının dökülmesine yardımcı oluyorsunuz hepsi bu kadar:) fındıkları soğuduğu zaman yemenizi öneririm,lezzeti paketlenmiş fındıktan hiç bir farkı yok sadece , iç kabuklarını  inat edip atmamış bir kaç fındık dışında:))hepsi kavrulmuş bembeyaz
oluyorlar üstelik katkı maddesiz organik. 
Hzırlayacak Olanlara Kolay Gelsin.
Görüşmek Üzere...

10 yorum:

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Aklınla bin yaşa İnci'm. Kaç derecede pişirelim onu da dersen tam süper olacak.

özlem dedi ki...

71.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://www.porselendemlik.com/




tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini

01 ocak 2012-1 subat 2012

TARİHLERİ ARASINDA


http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.




SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.

VE TARİFİNİZE

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA "

BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.

LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

SEVGİLER

mutfagabuyrun dedi ki...

ay ben nasıl severim kavrulmuş fındığı.süper görünüyor canım.sanada afiyet bal olsun.ellerine sağlık.öpüyorum.

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Bayılırım fındığa :)

sare dedi ki...

Merhaba.
Şimdiye kadar Actifry almadım, pek de düşünmemiştim ama bir çok şey yapıldığını görünce daha sempatik gelmeye başladı.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

Aylinim actifry'da ısı derecesi yok canım sadece zaman ayarlaması var.Fındık için 5 dakikaya ayarladım ,bu yeterli değil biraz daha kavrulmuş isterim dersen 1-2 dakika daha uzatabilirsin.

Sevgili sare actifry ile hazırlayacağım tarifleri gördükten sonra kararın daha da netleşecek sanırım:)

özlemciğim etkinliğine katılmak isterim elbette canım:)

Canlarım güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

Tümay Öztürk dedi ki...

Kavrulmuş fındık çok severim. Ellerine sağlık İnci ablacım. Büyük kolaylık bu makinalar gerçekten. :)

Unknown dedi ki...

evde fındık kavurmaya bayılırım. mis gibi kokar. ellerine sağlık

bittermutfakta dedi ki...

Merhabalar İnci hanım sizi bugün evime gelen sofra dergisinin yeni sayısından tanıdım.Tarifleriniz çok hoş lezzetli tarifler.Blogunuzu hemencecik izlemeye aldım.Benimde çok yeni bir bloğum var beklerim:)sevgiler görüşmek üzere..

Ferkay dedi ki...

makinaların pratiği zamandan çok şeyler kazandırıyor canım mis gibi kokan fındıklarda çok güzeller.
Sevgiler...