11 Ocak 2012 Çarşamba

SİGARA BÖREĞİ


Selamlar sevgiler sayfamı ziyaret eden tüm değerli misafirlerim.Bugün istanbul'daki hava depresif
bir durumdaydı):böyle oluncada insanın hiç bir şey yapası gelmiyor doğrusu:)işte öylesine verimsiz geçip giden bir gün,boş geçen günlere aslında çok üzülüyorum.Her güne ait bir şeyler olmalı .
Gün bitmeden neyse zoraki de olsa herkes tarafından çok sevilen :)öyle sanıyorum:)
Sigara böreği dosyasını yayımlayabildim:))
Her yiğidin bir yoğurt yeme şekli varmış:)neredeyse herkes tarafından bilinen ve bir o kadar da basit, sigara böreğinin nasıl hazırlandığını bir de benim reçetemle okumak istermisiniz:))
Sigara böreği nasıl hazırlanır hiç bilmeyenler için faydalı olur umarım:)bilenlerde tarifte eksikler varmı denetlesinler:)))
Daha önce Kruvasan Böreği anlatırken yine fotoğraflamıştım, yufkayı katlamıştık en son kocaman bir üçgen parça oluşmuştu.
Aşağıdaki fotoğrafta işte o kocaman üçgen.Malzeme miktarı vermiyorum istediğiniz kadar yufka ile hazırlayabilirsiniz.Yufkaları üst üste dizerek ,kocaman üçgen haline getirin.


Fotoğrafta gördüğünüz şekilde kesiniz.Yan tarafların katlı olduğunu düşünerek her iki yana az pay verin ki açıldığı zaman eşitlensin.

Kesilen yufka paçalarının  üst üste gelmiş halini görüyorsunuz.
Yağsız peynir kullanmanızı tavsiye ederim.Zira kızartma esnasında yağlı peynirler eriyip  akacaktır.


Yufkanın bir parçasına yeterince peynirli iç harçtan koyup yine fotoğrafta gördüğünüz şekilde yan parçaları içe katlamalısınız, kızartma esnasında peynirler dışarı çıkmasın.İstenirse peynirin içine yumurta akı  karıştırarak bu riski en aza indirebilirsiniz.

Sardığınız böreklerin uçlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın.
Hazırlayacak Olanlara Kolay Gelsin...

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Basit gozuksede bende peynir hep disari akar yagli oldugundanmi acaba? Nefis gozukuyor

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim nefis gözüküyor ellerinize sağlık..

İnci Yemek dedi ki...

Emel'ciğim muhtemelen yağlı peynirden ve diğer sebep yufkanın kenarlarının yeterince içeri katnanmamış olmasından diye düşünüyorum:)...

İnci Yemek dedi ki...

Canancığım teşekkür ederim:)

Ferkay dedi ki...

Ellerine sağlık İncim börekler harika görünüyor..
Sevgiler..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Bir klasik ama tadı her zaman muhteşem, çıtır çıtır kızarmış sigara böreğine kim hayır diyebilir ki. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)

Unknown dedi ki...

Çok severim sıcak sıcak yemeyi :)) Ellerine sağlık, harika görünüyor.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık inci abla harika görünüyorlar

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

çok sevdiğim böreklerden biridir arada canım ister yapıveririm:)ellerine sağlık inci ablacım sevgiler...