Tüm takipçilerime selamlar sevgiler.Mevsim geçişlerinde mutlaka
"bugün ne yemek hazırlasam acaba?" diye zorda kalırım:)kış sebzelerin bir çoğunun vakti geçti ,geçecek.Baharın ilk sebzelerin şimdilik sera olanlarından tüketiyoruz.Sıcak olan bölgelerde, sera hasatı yapılıp toprak tekrar yeni ekime hazırlanmaya ,Mart ayı ile başlandı.Şu sıralarda,pazarda ve marketlerde bolca görmeye başladığımız Bakla,kabak ,salatalık.vb...sebzeler tamamen seraların hasatından bol fakat bazıları çok pahalı:))Bu şekilde bildiklerimi yazmak istedim.Mevsim geçişleri demiştim,işte bu zamanlarda... buzluktaki malzemeler,kuru sebze ve baklagiller,biraz mevsim otları,biraz salamuralar derken hem sağlıklı beslenip hemde ev ekonomisini dengelemeye çalışacağız.Biz , ilk bahardan bugüne depoladığımız buzluk malzemelerini tükettik:))Yeniler için yer açtık:))kuruttuğum sebzeler az kaldı.Geçen yıldan aklımda olan bir türlü fırsat bulamadığım Kuru biber ve patlıcanı biraraya getirme fikriydi.Enfes bir lezzet oldu ,şiddetle tavsiye ederim:) gerçi,biber ve patlıcanın en güzel zamanlarında, iki sebzeyi bu şekilde hazırlamışlığım çok olmuştur fakat kuru sebzeler ile başka bir aroma ve lezzet oluyor hala denemeyenler için önerim olsun:)Daha öncede...
tariflerime bakabilirsiniz.Görüşmek üzere ,sevgi ile kalın...
Malzemeler:
2 orta boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
4-5 yemek kaşığı kıyma
1-2 tane küp doğranmış domates
1 avuç kuru biber
1 avuç kuru patlıcan
Hazırlanması:
Öncelikle kuru biber ve kuru patlıcanı ayrı ayrı kaynamış suyun içine bırakın.Bir taşım kaynatıp
sularının süzülmesi için kevgire bırakın.Daha sonra küp, küp doğranmış soğanları zeytinyağında ısı alıncaya kadar kavurun.Kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekince,suları süzülmüş kuru biber ve patlıcanı ekleyip karıştırın.Sonra üzerine küp doğranmış domatesi veya kışlık için hazırladığınız
kübik domateslerden 2-3 kaşık ilave edin.Kısık ateşte pişmeye bırakın,arada bir karıştırın.
Soğanlar iyice piştiği zaman ocaktan alabilirsiniz.İster sade olarak,isterseniz üzerine göz,göz
açtığınız çukurlara yumurta kırarak ılık servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
10 yorum:
İnci ablacım ne yaptın sen ama yaaa , ekmeğimi koltuğumun altına sıkıştırıp gelesim var valla :)
nefis görünüyor :)
Asuman'cığım,koş gel hemen:)yanında
çiçek ekmeğini getir:)mis gibi kokusu buraya gelmişti zaten.
kocaman öperim seni...
Reklam turko,teşekkür ederim.
Sizi izliyorum,bir ara döneceğim:)
sevgiler..
enfes olmuş elinize sağlık
Elinize sağlık kuru patlıcan dolmasını yemiştim ama kıymalısını hiç tatmadım ...
bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim...
ellerine sağlık ben kış yaz yaparım malzemem varsa bayılırım nefis görünüyor sevgiler
Nefis gözüküyor inci abla. ellerine sağlık.
öpüyorum çok
Ellerine sağlık İnci Abla'cım, tam ekmeği bandıra bandıra yemelik olmuş.Musmutlu hafta sonları geçirmen dileklerimle, sevgiler:))
Off kuru biberler birde acı olsun o yemek nasıl yenir İncicim ellerine sağlık. Nefis nefis..
Yorum Gönder