28 Mart 2013 Perşembe

KIYMALI KURU BİBER VE PATLICAN

 Tüm takipçilerime selamlar sevgiler.Mevsim geçişlerinde  mutlaka
 "bugün ne yemek hazırlasam acaba?" diye zorda kalırım:)kış sebzelerin bir çoğunun vakti geçti ,geçecek.Baharın ilk sebzelerin şimdilik sera olanlarından tüketiyoruz.Sıcak olan bölgelerde, sera hasatı yapılıp toprak tekrar yeni ekime hazırlanmaya ,Mart ayı ile başlandı.Şu sıralarda,pazarda ve marketlerde bolca görmeye başladığımız Bakla,kabak ,salatalık.vb...sebzeler tamamen seraların hasatından bol fakat bazıları çok pahalı:))Bu şekilde bildiklerimi yazmak istedim.Mevsim geçişleri demiştim,işte bu zamanlarda... buzluktaki malzemeler,kuru sebze ve  baklagiller,biraz mevsim otları,biraz salamuralar derken hem sağlıklı beslenip hemde ev ekonomisini dengelemeye çalışacağız.Biz , ilk bahardan bugüne depoladığımız buzluk malzemelerini tükettik:))Yeniler için yer açtık:))kuruttuğum sebzeler  az kaldı.Geçen yıldan aklımda olan bir türlü fırsat bulamadığım Kuru biber ve patlıcanı biraraya getirme fikriydi.Enfes bir  lezzet oldu ,şiddetle tavsiye ederim:) gerçi,biber ve patlıcanın en  güzel zamanlarında, iki sebzeyi bu şekilde hazırlamışlığım çok olmuştur  fakat kuru sebzeler ile başka bir aroma ve lezzet oluyor hala denemeyenler için önerim olsun:)Daha öncede...
tariflerime bakabilirsiniz.Görüşmek üzere ,sevgi ile kalın... 
 
Malzemeler:
 
2 orta boy kuru soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
4-5 yemek kaşığı kıyma
1-2 tane küp doğranmış domates
1 avuç kuru biber
1 avuç kuru patlıcan
 
Hazırlanması:
Öncelikle kuru biber ve kuru patlıcanı  ayrı ayrı  kaynamış suyun içine bırakın.Bir taşım kaynatıp
sularının süzülmesi için kevgire bırakın.Daha sonra küp, küp  doğranmış soğanları zeytinyağında ısı alıncaya kadar  kavurun.Kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekince,suları süzülmüş  kuru biber ve patlıcanı  ekleyip karıştırın.Sonra üzerine küp doğranmış domatesi veya kışlık için hazırladığınız
kübik domateslerden 2-3 kaşık ilave edin.Kısık ateşte pişmeye bırakın,arada bir karıştırın.
Soğanlar iyice piştiği zaman ocaktan alabilirsiniz.İster sade olarak,isterseniz üzerine göz,göz
açtığınız çukurlara yumurta kırarak ılık servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
 

10 yorum:

Asuman la dedi ki...

İnci ablacım ne yaptın sen ama yaaa , ekmeğimi koltuğumun altına sıkıştırıp gelesim var valla :)

Adsız dedi ki...

nefis görünüyor :)

İnci Yemek dedi ki...

Asuman'cığım,koş gel hemen:)yanında
çiçek ekmeğini getir:)mis gibi kokusu buraya gelmişti zaten.
kocaman öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Reklam turko,teşekkür ederim.
Sizi izliyorum,bir ara döneceğim:)
sevgiler..

Adsız dedi ki...

enfes olmuş elinize sağlık

hanife dedi ki...

Elinize sağlık kuru patlıcan dolmasını yemiştim ama kıymalısını hiç tatmadım ...
bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık ben kış yaz yaparım malzemem varsa bayılırım nefis görünüyor sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

Nefis gözüküyor inci abla. ellerine sağlık.

öpüyorum çok

sekermutfagimiz dedi ki...

Ellerine sağlık İnci Abla'cım, tam ekmeği bandıra bandıra yemelik olmuş.Musmutlu hafta sonları geçirmen dileklerimle, sevgiler:))

Ferkay dedi ki...

Off kuru biberler birde acı olsun o yemek nasıl yenir İncicim ellerine sağlık. Nefis nefis..