Herkese selamlar,geçen yıllarda çok popüler bir tarifti "Cocos Kurabiye" hindistan cevizi ile aranız iyi ise bu tarif size göre diyebiliriz,üstelik hazırlaması çok pratik:)lezzeti,pastanelerde satılan kurabiyelere çok benziyor.Sizlere önerim;vereceğim ölçünün tamamı ile hazırlayın zira uzun süre tazeliğini koruyor saklama kabınızda saklayabilirsiniz.
Ani misafirlerinize veya tatlı krizlerlerinde süper çözüm:)Henüz pişmemiş kurabiyelerin bir kısmının ortasını çukurlaştırıp reçel doldurdum yemesi ve sunum güzel oldu tavsiye ederim efenim:)"Sofra Dergisi" tarifi ile işte reçete.Görüşmek üzere...
Malzemeler:
250 gr tereyağ(oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
1;5su bardağı hindistan cevizi
3 yumurta akı
Hazırlanması:
Terayağ,pudra şekeri ve yumurta sarılarını karıştırma kabının içine dökün ve yoğurun.Diğer malzemeleri de ilave ederek hamur elde edin.Çabuk toparlanan bir hamur oluyor hiç endişelenmeyin.Hamurdan ceviz kadar parça koparıp yuvarlayın.Önce yumurta akına ,sonra hindistan cevizine bulayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri hafif pembeleşip kurabiyeler çatlayıncaya kadar pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
Ellerine sağlık ablacım. Çok severim tuzlu kurabiyeyi. Sevgiler. :)
Yorum Gönder