3 Şubat 2014 Pazartesi

ZARF BÖREK

Tüm takipçilerime sağlıklı ,huzur dolu bir hafta dilerim.Yarı yıl tatili ,
bu hafta da devam ediyor çocuklar evde olunca, anneler daha fazla yoruluyorlar biliyorum:)o ,zaman mutfakta az zaman harcayarak, hazırlayabileceğiniz nefis bir böreğe ne dersiniz.Kahvaltıya  veya beş çayına hangi zaman dilimi için hazırlarsanız çok pratik ve çok lezzetli.Benzer bir tarifimde BURADA belki ,kararınız bu yönde olur:)Grüşmek üzere,sevgiyle kalın...
 
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 küçükyumurta
İçi İçin:
200gr peynir
8-10 dal maydanoz
 
Hazırlanması:
Öncelikle,sos malzemelerini bir tasın içinde iyice karıştırın.
Birinci yufkayı serin ve üzerine hazırladığınız sostan sürün.İkinci yufkayı,soslu yufkanın üzerine döşeyin ve soslayın.Son yufkayı da döşeyin  ve soslayın.Yufkanın, tam ortasına gelecek şekilde peynir maydanoz karışımını serin.Sonra yufkayı üstten ve alttan, ortaya doğru kapatın.Bu kısımları da,sos ile ıslatın.Daha sonra,sağ ve sol kısımları ortada toplayın.Büyük bir kare elde edeceksiniz.Kare şeklindeki böreğinizi katlayarak itina ile fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine, kalan sosunuzun hepsini sürün.Büyük kare yufkayı,önce dörde bölün.Sonra, her bir kareyi çapraz şekilde dörde kesin.
Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık servis edin.
Afiyet Olsun...

1 yorum:

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum..