4 Şubat 2014 Salı

KABURGALI ETLİ YAPRAK DOLMASI

Bizim hanede,sevilen yemeklerin başında "Dolmalar"geliyor bu kesin:)durum böyleyken dönüp,dolaşıp aynı yemeği hazırlamanın alemi yok değil mi? ufak dokunuşlarla aynı dolmayı çok farklı lezzetlere ulaştırabiliriz:)örneğin;hepinizin bildiği ,daha önce de ayrıntılı ANLATTIĞIM dolma,kuzu kaburga ile pişti.Sizde denemek isterseniz ,işte reçete...
Malzemeler:
300gr kuzu kaburga
1/2 kg Asma yaprağı
300 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 büyükçe kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
2-3 domates püresi

Hazırlanması:
Kuru soğanı küp, küp doğrayın bir tasa alın.Üzerine sırası ile ince kıyılmış maydanoz,kıyma, yıkanmış pirinçler ve salçaları ekleyip yoğurmaya başlayın.Biraz sulandırmak gerekecek, 1 kahve fincanı suyu azar, azar ilave ederken, bir taraftan da,harcı yoğurmaya devam edin.Dolmanın iç kısmını hazırlamış oldunuz,artık  sarma işlemine geçebilirsiniz.Asma yaprağına hazırladığınız içten yaklaşık bir tatlı kaşığı koyarak sarın.Tencerenin dibini, kaburgalarla döşeyin.Sardığınız dolmaları ,kaburgaların üzerine dizin.Tuz serpin ve zeytinyağını gezdirin.(Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin veya kış için hazırladıklarınızdan bir kaç kaşık kullanın)domates püresini ilave edin.Yaklaşık, 2 su bardağı su verin.Dolmaların üzerine ağırlık olması için bir tabak kapatın.Önce harlı ateşte kaynatın daha sonra kısık ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.Ateşten alınca tencerenin kapağını hemen açmayın biraz demlensin.Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...

4 yorum:

lezzetyolculugu dedi ki...

sevilmicek gibi değil ki ellerinize sağlık süper görünüyor.

İnci Yemek dedi ki...

Lezzetyolculuğu,teşekkür ederim:)
kucak dolusu,sevgilerimi gönderiyorum:)

Ayşe Eser dedi ki...

merhaba
harika süper olmuş,ellerinize sagik,bende beklerim sevgiler

birgulunlezzetleri dedi ki...

Kaburgalı deyince akan sular duruyor. Bayıldım bu dolma ya. Ellerinize sağlık. Sevgiler
birgulunlezzetleri