19 Şubat 2014 Çarşamba

KURU PATLICAN MUSAKKASI

Yaz mevsiminde hazırladığımız kış hazırlıklarını tüketme zamanı geldi sanırım:)
evet,her yıl olduğu gibi geçen yaz da patlıcan,biber ve yeşil fasulye kuruttuk
anneciğimle:) kuru patlıcan ile başladım zira patlıcanın her halini her zaman çok beğenerek yiyoruz doğrusu.Kuru patlıcan musakkası dedim;taze patlıcan ile musakka  nasıl hazırlıyorsanız ,aynı teknik fakat yok böyle bir lezzet,tavsiye ederim efenim:)Geçen yıl da "Kıymalı Kuru Biber ve Patlıcan"
kavurmuştum.Patlıcanı ,sevmek gerekiyor mu?bilemedim ama mutaka bir defa da olsa denemenizi isterim:)Tarifi yazmadan önce,hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.Görüşmek üzere...
  
Malzemeler:
 
100gr kuru patlıcan
250gr orta yağlı dana kıyması
3-4 yemek kaşığı  zeytinyağ
2 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı  domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
2 su bardağı içme suyu
 
Hazırlanması:
Kuru patlıcanları , kaynamış bol suyun içine atın bir taşım kaynatın.Fazla
 pişmemesi gerekiyor zira kıymalı harç ile tekrar pişecek bunu göz önüne alın.Hafif yumşaması yeterlidir.Sonra suyunu süzün ve  su dolu bir tasın içinde bekletin ki kara suyu çıksın.Bu işlemi 1-2 defa tekrarlayın.Sonra süzgeçte,süzülmeye bırakın.Diğer tarafta kıymalı harç yapımına başlayabilirsiniz.3-4 yemek kaşığı zeytinyağ ile  küp doğranmış soğanları kavurun. Sonra kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.(İstenirse iki üç tane küp küp doğranmış domatesde ilave edebilirsiniz) salçalarını ilave edin.Tuz ve karabiber  ile tatlandırdıktan sonra ateşten alın.Karnıyarık tencerenize, bir sıra patlıcanları dizin.Üzerine kıymalı harç serin.Bu işlemi ikinci sırada tekrarlayın.2 su bardağı sıcak su dökün ve orta hararetli ateşte soğanlar ezilinceye kadar pişirin.Yemeğin suyu kalmamışsa,çok az,sıcak su ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: