Herkese merhabalar,yine ailece sevdiğimiz besinlerden sakatatlar grubundan "Dana Yürek"reçetesi ile karşınızdayım :)Sakatatlar,günümüzde önemli derecede tartışılıyor.Bazı uzmanlar kandaki kolesterol değerini olumsuz etkilediğini söylüyor,karşıt görüştekiler ise bol bol yeyin hiç bir zararı yok diyor.Bizler arada şaşkın vaziyetteyiz :)tenis topu gibi bir oraya bakıyoruz bir buraya:)Eskiden böylemiydi arkadaş ,kimse karışmazdı yediğimize içtiğimize:))öyle değil mi?ama :))mutfağımızda ne hazırlamayı düşünsek o, zararlı:) İnanın,sakatat konusunda kulaklarımı tıkayıp eski usul beslenmeye devam ediyorum:)Ayda 1-2 kez sakatat yemek nasıl bir sakınca oluşturur ki?Elbette tercihim her zaman "dana veya kuzu ciğerden" yana.Özellikle çocuklarımı büyütürken buna çok dikkat ettim zira yedikleri karaciğer, vücutlarında demir depolanmasına katkı sağladı.Konunun özü arkadaşlar, Sakatat tüketimini abartmadan,ayda 1-2 defa bilemedin 3:)hiç bir sakıncası olmaz.Daha önce "Dana Ciğer Tava"ve "Arnavut Ciğeri" tariflerime de bakabilirsiniz.Görüşmek üzere,yüreğinizden sevgi eksilmesin...
Malzemeler:
500-600 gr dana yürek
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 orta boy kuru soğan
1 tane kapya biber
1 tane çarliston biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1-2 su bardağı içme suyu
tuz,pul biber,karabiber
Hazırlanması:
Dana yüreğin, fazla yağlarını kesip atın.Kuşbaşı doğrayın,su dolu bir tasın
içine alın.1-2 defa suyunu değiştirin.Süzgeçte süzülmeye bırakın beklesin.Diğer tarafta siz soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağında ısı alıncaya kadar kavurun.Üzerine biberleri ilave edin.2-3dakika sonra süzgeçte bekleyen yürekleri ilave edin.Ara sıra karıştırmak üzere
orta ateşte pişmeye bırakın.yürek suyunu salıp rengi değişince,salçasını ilave edin (isterseniz,küp doğranmış iki adet domates de ekleyebilirsiniz) yemeğin suyunu kontrol edin,dana yürek yeterince su bırakıyor.Yemeğe,önce bir su bardağı su verin ,gerekiyorsa ,daima sıcak su dökün, kontrollü olsun.Tuzunu ayarlayın,soğanlar piştiği zaman ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
NOT:
Dana yürek yemeğine isterseniz patates de ilave edebilirsinizYemeğin suyunu
verme aşamasında küp doğradığınız patatesleri ilave edin.
2 yorum:
Yemeğin içersine pişirme sürecinde sarımsakta doğrayıp eklerseniz çok daha lezzetli oluyor...
ziyaretiniz için teşekkür ederim
önerilerinizi dikkate alacağım.
Sevgiler...
Yorum Gönder